Uttalelse fra kommunal- og forvaltningskomiteen

Justiskomiteen forela foreløpig avgitt innstilling for kommunal- og forvaltningskomiteen i brev av 26. november 2015. Kommunal- og forvaltningskomiteen svarte følgende:

«Kommunal- og forvaltningskomiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre, har ingen merknader til justiskomiteens utkast til innstilling om Dokument 8:116 S (2014–2015).

Komiteens medlem fra SV slutter seg til komitemerknadene og særmerknadene fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet i utkastet til innstilling fra justiskomiteen. Dette medlem vil varsle at i tillegg til justiskomiteens forslag i saken vil følgende forslag bli fremmet under behandlingen i Stortinget:

'Stortinget ber regjeringen sikre et bedre beskyttet botilbud for ofre for menneskehandel.'

'Stortinget ber regjeringen styrke hjelpetiltak for kvinner og menn i prostitusjon i revidert nasjonalbudsjett for 2016.'

'Stortinget ber regjeringen sikre at sexkjøpsloven, som forbyr kjøp av sex, blir håndhevet.'

'Stortinget ber regjeringen etablere egne regionale kompetansesentre i de store byområdene til å jobbe med kartlegging av de prostituertes situasjon. Dette kan bidra til å få prostituerte sluset over i tiltak som gir god langsiktig oppfølging, gjennom at prostituerte får muligheten til å velge nye leveveier.'

'Stortinget ber regjeringen sikre at barn som forsvinner fra asylmottak blir ettersøkt og at det må settes inn særlige tiltak for å hindre at de blir utsatt for menneskehandel og utnyttet i prostitusjon.'»