Innstilling fra valgkomiteen om suppleringsvalg til Stortingets delegasjon til NATOs parlamentariske forsamling og til Stortingets delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk

Til Stortinget

Bakgrunn

Etter at Linda C. Hofstad Helleland og Per Sandberg har gått inn i regjeringen, må det velges et nytt medlem til Stortingets delegasjon til NATOs parlamentariske forsamling og et nytt varamedlem til Stortingets delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk.

Høyres stortingsgruppe har i brev av 20. januar 2016 anmodet om at Ingunn Foss velges som medlem av Stortingets delegasjon til NATOs parlamentariske forsamling i stedet for Linda C. Hofstad Helleland.

Fremskrittspartiets stortingsgruppe har i brev av 19. januar 2016 anmodet om at Jørund Rytman velges som varamedlem til Stortingets delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk i stedet for Per Sandberg.

Komiteens tilråding

Valgkomiteen viser til ovenstående og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

Som medlem av Stortingets delegasjon til NATOs parlamentariske forsamling velges Ingunn Foss.

Som varamedlem til Stortingets delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk velges Jørund Rytman.

Oslo, i valgkomiteen, den 22. januar 2016

Olemic Thommessen

leder