Forslag fra mindretall

Forslag fra Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen reversere endringene i startlånforskriften slik at unge med lav egenkapital igjen blir en målgruppe for startlånet.

Forslag fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti:
Forslag 2

Stortinget ber regjeringen etablere nye tilskuddsordninger gjennom Husbanken for å stimulere til økt fornyelse og fortetting av eksisterende boligmasse.

Forslag 3

Stortinget ber regjeringen gjøre forsøksordningen med samordning av statlige innsigelser permanent og sørge for at den utvides til alle fylker.

Forslag fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti:
Forslag 4

Stortinget ber regjeringen om å utrede et differensiert rentesystem for Husbanken.

Forslag 5

Stortinget ber regjeringen utarbeide en offentlig modell for beregning av fremtidig behov for boligbygging.

Forslag 6

Stortinget ber regjeringen fremme forslag om innføring av lovpålagte boligplaner for kommunene.

Forslag 7

Stortinget ber regjeringen legge til rette for økt boligbygging rundt kollektivknutepunktene.

Forslag 8

Stortinget ber regjeringen fremme forslag som vil stimulere til flere langsiktige utleieaktører fra profesjonell og frivillig sektor, herunder en vurdering av å sidestille avskrivningsreglene for bygging av boligprosjekter til langsiktig utleie fra profesjonell og frivillig sektor med avskrivningsreglene for næringsbygg.

Forslag fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet:
Forslag 9

Stortinget ber regjeringen legge til rette for økt boligbygging rundt kollektivknutepunktene.  Det er en forutsetning at matjord skjermes mot nedbygging.

Forslag 10

Stortinget ber regjeringen legge til grunn at i områder med lavt folketall der boligbygging er viktig for å opprettholde folketallet, kan det gis rom for mer spredt boligbygging forutsatt et strengt jordvern.

Forslag fra Senterpartiet:
Forslag 11

Stortinget ber regjeringen endre startlånforskriften slik at det etableres to ordninger, én med av avgrensninger etter dagens regler og én for unge uten tilstrekkelig egenkapital.