Søk

Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Freddy de Ruiter, Ruth Grung, Ingvild Kjerkol, Tove Karoline Knutsen og Torgeir Micaelsen, fra Høyre, Kristin Ørmen Johnsen, Elisabeth Røbekk Nørve, Sveinung Stensland og Tone Wilhelmsen Trøen, fra Fremskrittspartiet, Bård Hoksrud, lederen Kari Kjønaas Kjos og Morten Wold, fra Kristelig Folkeparti, Olaug V. Bollestad, fra Senterpartiet, Kjersti Toppe, og fra Venstre, Ketil Kjenseth, viser til at proposisjonen foreslår at det gis samtykke til å innlemme en ny forordning om legemidler til barn mv. i lovverket.

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmet fra Senterpartiet, stiller seg bak regjeringens vurdering om at pediatriforordningen er et viktig bidrag i arbeidet med å gi barn tilgang til legemidler som er dokumentert for pasientgruppen og som egner seg for bruk av barn, og at det derved er positivt at forordningen gjennomføres i norsk rett.

Gjennomføringen av forordningen krever endringer i norsk rett, og flertallet viser til sine merknader til dette i egen innstilling.

Komiteens medlem fra Senterpartiet viser til den rød-grønne regjeringens begrunnelse for å ikke innlemme forordning (EF) nr. 1901/2006 i norsk rett i 2009, og at det ble lagt til grunn at bøtleggingskompetansen skulle være et nasjonalt ansvar. Dette medlem kan ikke støtte at Norge avgir suverenitet ved at EFTAs overvåkingsorgan ESA skal få myndighet til å gi bøter til legemiddelselskaper ved brudd på bestemmelser i pediatriforordningen.