Innhold

1. Innledning

Riksrevisjonen følger normalt opp forvaltningsrevisjoner tre år etter at sakene er behandlet. Dersom det ikke er gjort nødvendige endringer etter tre år, blir saken vanligvis fulgt opp igjen året etter.

Dokument 3:13 (2013–2014) Riksrevisjonens undersøkelse om utnyttelse av infrastruktur til forskning i norske områder i Arktis ble fulgt opp i 2018. Oppfølgingen ble rapportert i Dokument 3:1 (2018–2019). Ved Stortingets behandling av saken oppfordret komiteen Riksrevisjonen til å følge med på Kunnskapsdepartementets gjennomføring av tiltakene for å bedre utnyttelsen av forskningsinfrastrukturen på Svalbard. Undersøkelsen er derfor fulgt opp i år også.

Dokument 3:1 (2019–2020) omhandler oppfølgingen av fjorten forvaltningsrevisjoner. Tre saker følges videre og elleve av sakene er avsluttet.

I disse elleve sakene har forvaltningen iverksatt tiltak for å følge opp Riksrevisjonens merknader i forvaltningsrevisjonene og kontroll- og konstitusjonskomiteens merknader i sin behandling av disse. Riksrevisjonen forutsetter at departementene følger opp de iverksatte tiltakene.