Søk

Bakgrunn

I dokumentet fremmes følgende forslag:

  1. Stortinget ber regjeringen opprette en ny helikopterskvadron for Hæren lokalisert på Bardufoss, hvor Hæren utøver taktisk kommando over den nye helikopterskvadronen. Dette må skje snarest, innen utgangen av 2021 eller senest medio 2022.

  2. Stortinget ber regjeringen inntil nye helikoptre er på plass, sikre at Hæren har helikopterstøtte samt beholde kompetansen både i Hæren og i det taktiske helikoptermiljøet.

  3. Stortinget ber regjeringen sørge for at minimum 3 av Bell-helikoptrene inkl. personell tilsvarende 4 crew samt støttepersonell/teknikere flyttes tilbake til Bardufoss, i tillegg til eksisterende avdeling på Bardufoss.

  4. Stortinget ber regjeringen sørge for at politihelikoptrene overtar antiterrorberedskapen for politiet, som Bell-helikoptrene på Rygge har i dag.»

Det vises til dokumentet for nærmere redegjørelse for forslagene. Forslagene 2-4 behandles i denne innstillingen. Etter beslutning i Stortingets presidentskap behandles ikke forslag 1, ettersom dette tidligere er behandlet av Stortinget i Innst. 87 S (2020–2021) til Prop. 14 S (2020–2021).