Europautvalget - Møte i Europautvalget tirsdag den 4. februar 2020 kl. 15:15

Dato: 04.02.2020
Møteleder: Michael Tetzschner

Sak nr. 2

Aktuelle rettsakter for møtet i EØS-komiteen 7. februar 2020. Se vedlagte brev fra Utenriksdepartementet, datert 28. januar d.å., med endelig liste med omtale av rettsakter som kan bli innlemmet på EØS-komiteens møte 7. februar. En foreløpig liste ble sendt medlemmene i Europautvalget 17. januar.

Talere

Møtelederen: Sak nr. 2 gjelder rettsaktene. Det er med bakgrunn i at neste møte i EØS-komiteen finner sted i Brussel 7. februar. Det er laget en foreløpig liste med omtale av EU-rettsakter som EØS-komiteen vil kunne fatte beslutninger om på det møtet i Brussel. Det ble oversendt Europautvalget 17. januar. Det omhandlet 70 rettsakter, hvorav 6 krevde samtykke, mens 64 rettsakter ikke hadde konsekvenser for norsk lovgivning, og de ble derfor tatt inn i notifikasjonsregisteret, lenket opp til EØS-databasen.

Europautvalget mottok så en endelig liste med rettsakter sammen med dagsordenen til dagens møte den 28. januar. Tre av samtykkesakene og fem av de andre rettsaktene var da tatt av listen, og fire rettsakter er kommet til. Systemet med to oversendelser, først en foreløpig og så en endelig liste, er ny for utvalget, og den ble foreslått av utenriksministeren på det forrige møtet vi hadde i november. Så vil vi høre om det eventuelt skulle være noen negative kommentarer til den praksisen. Hvis ikke legger vi opp til at vi fortsetter den fleksible oversendingsmåten. Det er for å gjøre sakene enda mer aktuelle. Dere utfordres på denne rutinen, hvis det er synspunkter på den. – Det er ikke registrert, så jeg antar at det er et slags samtykke.