Lagtinget - Møte torsdag den 4. november 1999 kl. 14

Dato: 04.11.1999

Sak nr. 2

Odelstingets vedtak til lov om teknisk fagskole (Besl. O. nr. 1 (1999-2000), jf. Innst. O. nr. 2 (1999-2000) og Ot.prp. nr. 82 (1998-1999))

Talere

Vidar Kleppe (Frp): Jeg viser til debatten i Odelstinget omkring denne viktige og omfattende saken og de synspunktene vi i Fremskrittspartiet hadde. En del av synspunktene har kommet fram i innstillingen og debatten, og en del av dem var også sammenfallende med dem som Høyre hadde. Vi hadde altså en del særmerknader og synspunkter, men jeg ser ingen grunn til å ta dem opp igjen her. Derimot vil jeg på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre fremme følgende forslag:

«Odelstingets vedtak bifalles ikke.

Lagtingets anmerkning:

§ 7 annet ledd, § 8 annet ledd annet punktum og § 9 tredje ledd antas å burde utgå.»

Presidenten: Representanten Vidar Kleppe har tatt opp det forslag han refererte.

Petter Løvik (H): Eg vil også vise til debatten om teknisk fagskule i Odelstinget, og skal ikkje utdjupe det noko meir. Likevel vil vi frå Høgre si side stå fast ved det vi meinte der, at eit uttrykk som at teknisk fagskule skal vere for «fagarbeidere og voksne» ikkje kan høyre heime i ein lovtekst. Vi ber derfor om at det blir stroke. Det går ikkje an å snakke om «fagarbeidere og voksne».

Derfor fremmar eg på vegner av Høgre følgjande forslag:

«Odelstingets vedtak bifalles ikke.

Lagtingets anmerkning:

§ 1 annet ledd antas å burde lyde:

Teknisk fagskole skal være et etter- og videreutdanningstilbud som skal gi mulighet til faglig fordypning, kompetanse for videre utdanning og lederopplæring.»

Presidenten: Representanten Petter Løvik har tatt opp det forslag han refererte.

Flere har ikke bedt om ordet.

Presidenten tar først opp til votering forslaget fremsatt av representanten Petter Løvik på vegne av Høyre, og deretter forslaget fra representanten Vidar Kleppe på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre.

Votering:
  • 1. Forslaget fra Høyre ble med 22 mot 3 stemmer ikke bifalt.

  • 2. Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 18 mot 7 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Dermed er Odelstingets beslutning bifalt av Lagtinget, og lovvedtaket blir å sende Kongen i overensstemmelse med Grunnloven.