Odelstinget - Møte torsdag den 10. juni 2004 kl.14.37

Dato: 10.06.2004

Dokumenter: (Innst. O. nr. 94 (2003-2004), jf. Ot.prp. nr. 60 (2003-2004))

Sak nr. 1

Innstilling fra forsvarskomiteen om lov om personell i Forsvaret

Talere

Votering i sak nr. 1

Gunnar Halvorsen (A) [14:37:34] (ordfører for saken): Vi har gjennom dagens forsvarsdebatt vært igjennom mange store og noen mindre store saker. Befalsordningen er også blitt berørt tidligere i dag, og det er en stor sak. Flere sider av denne saken er altså belyst allerede. Jeg vil likevel fra denne talerstol understreke to ting som er viktige for Arbeiderpartiet i denne saken.

For det første: Det er Stortinget som bestemmer hvordan befalsordningen skal være. Jeg mener at befalsordningen er blitt mye bedre etter at Stortinget har lagt sine føringer. Det er også en av endringene Stortinget har foretatt i forhold til Regjeringens forslag til lov. Jeg er også glad for at befalsordningen skal utarbeides og fastsettes med involvering fra personellorganisasjonene.

For det andre vil jeg understreke at flertallet, Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet, vil at ordningen skal evalueres i langtidsperioden. Det er bra. Jeg føler med helt trygg på at mindretallet ikke motsetter seg det. Jeg vil her understreke at befalsorganisasjonene skal involveres i evalueringen. Jeg vil også påpeke at det i lovens 5 etter Stortingets behandling står at personell kan forlenge sitt tilsettingsforhold til Forsvaret med inntil tre år.

Den andre endringen i loven er at alle som Forsvaret er arbeidsgiver for, nå vil likebehandles. En enstemmig komite - fra SV til Fremskrittspartiet - går i denne innstillingen inn for at stillingsvernet for yrkesbefal bør harmoniseres med det stillingsvern som gjelder for alle øvrige ansatte i staten.

Jeg vil videre vise til det som tidligere i dag er blitt sagt om beordringsplikten. Flertallet i komiteen mener at dette er riktig i vår tid, men understreker at beordringsplikten skal utøves så fleksibelt som mulig. Flertallet påpeker også at helsemessige, velferdsmessige og familiemessige grunner tilsier at beordringsplikten skal utøves på en hensiktsmessig måte. Det er med andre ord ikke slik at loven forbyr noen å bruke sunt folkevett.

Jeg vil kort henlede oppmerksomheten på den delen i proposisjonen som omhandler avhold. På dette punktet viser komiteen en edruelig enighet.

Helt til slutt vil jeg påpeke at en samlet komite mener at internasjonale operasjoner kan være en belastning. I tillegg til strid kan personell utsettes for sykdomsfare, og selv om man ikke blir skadet, kan man oppleve senskader. Stortinget deler Regjeringens syn på Forsvarets ansvar for helse, miljø og sikkerhet.

Med dette anbefaler jeg Innst. O. nr. 94 for 2003-2004.

Jan Arild Ellingsen (FrP) [14:41:32]: Siden Fremskrittspartiets representanter i forsvarskomiteen ikke er representert i Odelstinget, skal jeg kort si noe om hvordan vi kommer til å stemme i denne saken.

Fremskrittspartiet kommer til å gå imot forslagene til 4 og 5, med begrunnelse i at vi ikke ønsker å innføre en avdelingsbefalsordning.

Når det gjelder 7, vil vi stemme imot det forslaget, med bakgrunn i at vi ikke ønsker innføring av en ny befalsordning og beordringsplikt.

Når det gjelder 11, kommer Fremskrittspartiet til å stemme imot det forslaget, med bakgrunn i at vi ikke ønsker innføring av en ny beordringsplikt.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 1.

(Votering, se side 572)

Votering i sak nr. 1

Komiteen hadde innstillet til Odelstinget å gjøre slikt vedtak til

lov

om personell i Forsvaret

Kapittel I. Innledende bestemmelser

1 Formål

Formålet med loven er å legge til rette for en hensiktsmessig anvendelse av Forsvarets personellressurser for å sikre gjennomføringen av Forsvarets oppgaver nasjonalt og internasjonalt.

2 Virkeområde

Loven gjelder for tilsatt militært personell i Forsvarsdepartementet med underliggende etater, når ikke annet er fastsatt i eller i medhold av denne lov.

3 Definisjoner

Med militært personell menes befal, vervede mannskaper og vernepliktige.

Med befal menes yrkesbefal, avdelingsbefal og kontraktsbefal.

Med yrkesbefal menes befal som er fast tilsatt i Forsvaret.

Med avdelingsbefal menes befal som er gitt tilsetting i Forsvaret frem til fylte 35 år.

Med kontraktsbefal menes midlertidig tilsatt befal i Forsvaret som ikke er avdelingsbefal.

Med vervede mannskaper menes tilsatt militært personell som ikke er befal.

Med internasjonale operasjoner menes enhver operasjon i utlandet som krever bruk av militære styrker, og som er godkjent av norske myndigheter.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet:

Kapittel II. Forvaltningen av militært personell

4 Tilsettingsvilkår for militært personell

Befal og vervede mannskaper tilsettes på de vilkår som er fastsatt i lov 4. mars 1983 nr. 3 om statens tjenestemenn m.m. (tjenestemannsloven) med de avvik som følger i eller i medhold av denne lov.

Befal og vervede mannskaper er unntatt fra forbudet om forskjellsbehandling på grunn av alder etter lov 4. februar 1977 nr. 4 om arbeidsvern og arbeidsmiljø mv. (arbeidsmiljøloven) 54 B nr. 1.

Befal plikter å overholde de regler om utdanning, disponering og avansement mv. som er fastsatt i den til enhver tid gjeldende befalsordning. Befalsordningen fastsettes av Kongen med Stortingets samtykke.

Departementet gir regler om hvem som skal tilsette befal og vervede mannskaper, og om fremgangsmåten ved tilsetting. Reglene kan fravike tjenestemannsloven.

Presidenten: Presidenten har forstått det slik at Fremskrittspartiet vil gå imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 60 mot 11 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 22.37.39)Videre var innstillet:

5 Avdelingsbefal

Avdelingsbefal gis tilsetting til fylte 35 år. Stillingen skal fratres ved første månedsskifte etter fylte 35 år. Forsvaret kan ved behov forlenge tilsettingsperioden med inntil 3 år.

Avdelingsbefal gis under tilsettingsforholdet samme rettigheter og plikter som yrkesbefal, med de tilpasninger som følger av tjenesteforholdets egenart.

Presidenten: Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti har varslet at de går imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 51 mot 20 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 22.38.03)Videre var innstillet:

6 Kontraktsbefal og vervede mannskaper

Kontraktsbefal og vervede mannskaper gis midlertidig tilsetting. Departementet gir nærmere regler om varighet og om adgangen til å fornye tilsettingsforholdet.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet:

7 Disponering

Yrkesbefal og avdelingsbefal plikter å la seg disponere til stilling i Norge og i utlandet. For tjenestegjøring i internasjonale operasjoner gjelder bestemmelsene i kapittel III i loven her.

Befal og vervede mannskaper plikter å rette seg etter de krav til endringer i tjenesten og forflytninger som måtte bli nødvendige på grunn av organisasjonsendringer i Forsvaret.

Presidenten: Presidenten har forstått det slik at Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet går mot første ledd.

Votering:
  • 1. Komiteens innstilling til 7 første ledd bifaltes med 47 mot 24 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 22.38.38)
  • 2. Komiteens innstilling til 7 annet ledd bifaltes enstemmig.

Videre var innstillet:

8 Oppsigelse mv.

Befal med plikttjeneste i Forsvaret har ikke rett til selv å si opp sin stilling.

Avdelingsbefal, kontraktsbefal og vervede mannskaper kan etter endt tilsettingsforhold ikke gjøre gjeldende fortrinnsrett og rett til ventelønn etter tjenestemannslovens bestemmelser.

9 Aldersgrense for yrkesbefal

Aldersgrensen for yrkesbefal er 60 år.

Stillingen skal fratres ved første månedsskifte etter at aldersgrensen er oppnådd.

For offiserer med generals- og admiralsgrad kan departementet gi dispensasjon fra aldersgrensebestemmelsene for inntil ett år om gangen når spesielle forhold gjør det utilrådelig at vedkommende fratrer ved oppnådd aldersgrense.

10 Pliktmessig avhold

Tilsatt militært personell og vernepliktige skal i tjenestetiden ikke nyte alkohol eller annet berusende eller bedøvende middel. Departementet kan gi forskrift om unntak fra første punktum. Forbudet gjelder ikke ved fravær under permisjon eller fritid, med mindre annet er bestemt av departementet.

Tilsatt militært personell og vernepliktige skal heller ikke møte til tjeneste påvirket av alkohol eller annet berusende eller bedøvende middel. Som påvirket av alkohol regnes en person som har alkoholkonsentrasjon i blodet som er større enn 0,2 promille, eller en alkoholmengde i kroppen som kan føre til en så stor alkoholkonsentrasjon i blodet.

Første og annet ledd gjelder ikke for legemidler som inntas i samsvar med resept fra lege, tannlege eller annen med rekvireringsrett. Den som inntar legemidler som kan virke berusende eller bedøvende, skal snarest orientere sin arbeidsgiver om dette.

Bestemmelsene i vegtrafikkloven 18. juni 1965 nr. 4 22 a om alkotest, utåndingsprøve og blodprøve gjelder tilsvarende.

Overtredelse av bestemmelsene om pliktmessig avhold kan refses disiplinært i henhold til lov 20. mai 1988 nr. 32 om militær disiplinærmyndighet.

Departementet kan bestemme at forbudet i første og annet ledd skal gjøres gjeldende for tilsatt sivilt personell i Forsvarsdepartementet med underliggende etater.

Departementet kan gi nærmere regler om pliktmessig avhold.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet:

Kapittel III. Tjenestegjøring i internasjonale operasjoner

11 Disponering til tjenestegjøring i internasjonale operasjoner

Befal og vervede mannskaper kan disponeres til tjenestegjøring i internasjonale operasjoner.

Det samme gjelder tilsatt sivilt personell i Forsvarsdepartementet med underliggende etater, som tilhører bestemte kategorier fastsatt av Forsvarsdepartementet.

Denne disponeringsplikten går ikke foran beordringsplikten etter lov 23. juni 2000 nr. 56 om helsemessig og sosial beredskap 4-1.

Presidenten: Presidenten har forstått det slik at Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ønsker å gå imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 46 mot 24 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 22.39.16)Videre var innstillet:

12 Disponering i medhold av inngått kontrakt

En person som ikke har plikt til å gjøre tjeneste i medhold av 11, kan ved skriftlig kontrakt forplikte seg på forhånd til å tjenestegjøre i en eller flere internasjonale operasjoner.

13 Forholdet til andre lover

Under tjenestegjøring i internasjonale operasjoner gjelder ikke arbeidsmiljøloven.

Tjenestemannsloven 2, 4, 5 og 11 kommer ikke til anvendelse under tjenestegjøring i internasjonale operasjoner.

14 Krav om statsborgerskap

Den tjenestegjørende må være norsk statsborger.

Med de begrensninger som er anerkjent i folkeretten eller følger av overenskomst med fremmed stat, kan departementet likevel tillate andre personer å gjøre tjeneste som medlem av en norsk styrke i en internasjonal operasjon.

15 Hjemsendelse

Den som deltar i en internasjonal operasjon kan sendes hjem fra tjenesten etter bestemmelser fastsatt av departementet.

Lov 10. februar 1967 om behandlingsmåten i forvaltningssaker kapittel IV og VI gjelder ikke ved behandling av saker om hjemsendelse.

16 Oppsigelse m.m.

Tilsatt personell som er disponert til å gjøre tjeneste i en internasjonal operasjon, kan si opp sin stilling med tre måneders varsel. Fratredelse fra stilling for personell med plikttjeneste skjer likevel ikke før eventuell resterende plikttjeneste er avtjent i Norge.

Personell som har inngått kontrakt som nevnt i 12, kan si opp kontrakten med tre måneders varsel etter at vedkommende er blitt disponert til tjeneste.

Personell som er forpliktet til å gjøre tjeneste i en internasjonal operasjon, kan når som helst søke seg fritatt fra tjenesteplikten. Slik søknad skal innvilges dersom vektige helsemessige, velferdsmessige eller sosiale grunner tilsier det.

17 Forskrifter

Kongen gir forskrifter om:

  • a) maksimal tjenesteperiode som kan pålegges i medhold av 11,

  • b) hvordan utvelgelse til internasjonale operasjoner skal skje, herunder om kvalifikasjoner og øvrige vilkår for tjenestegjøring,

  • c) innholdet i kontrakter som nevnt i 12,

  • d) behandling av søknader som nevnt i 16 tredje ledd,

  • e) klage over avgjørelse om hjemsendelse og om virkningene av slik klage,

  • f) arbeidsmiljøet til norske styrker som deltar i operasjoner og

  • g) disponering og vilkår for tjenestegjøring for bestemte kategorier tilsatt sivilt personell som nevnt i 11 andre ledd.

Kapittel IV. Sluttbestemmelser

18 Ikrafttredelse

Denne lov gjelder fra den tid Kongen bestemmer. De enkelte deler av loven kan settes i kraft til ulik tid.

19 Overgangsbestemmelser

Kontraktsbefal, vervede mannskaper og sivilt personell som nevnt i 11 andre ledd kan bare disponeres til internasjonale operasjoner dersom vedkommende er tilsatt etter at kapittel III trådte i kraft, og for sivilt personell etter at angjeldende personellkategori er fastsatt av Forsvarsdepartementet, med mindre vedkommende skriftlig har akseptert å bli underlagt disponering som nevnt i 11.

20 Endringer i andre lover

Fra den tid Kongen bestemmer, gjøres følgende endringer i andre lover:

  • 1. Lov 8. juni 1973 nr. 36 om aldersgrenser for yrkesbefal i Forsvaret oppheves.

  • 2. Lov 10. juni 1977 nr. 66 om yrkesbefal m.m. i Forsvaret oppheves.

  • 3. Lov 23. februar 1996 nr. 9 om tjenestegjøring i internasjonale fredsoperasjoner oppheves.

  • 4. Lov 4. februar 1977 nr. 4 om arbeidervern og arbeidsmiljø m.v. 46 a nr. 7 oppheves.

  • 5. I lov 16. juli 1936 nr. 2 om pliktmessig avhold for personer i visse stillinger fra nytelse av alkohol eller annet berusende eller bedøvende middel gjøres følgende endringer:

1 første ledd bokstav a oppheves.

1 annet ledd oppheves.

Nåværende 1 tredje ledd blir annet ledd og skal lyde:

For personer som nevnt i bokstav b og d gjelder forbudet også et tidsrom av 8 timer før tjenestetiden begynner, med mindre det blir nødvendig å benytte stedfortreder og det ikke kan gis denne så langt varsel.

3 skal lyde:

Bestemmelsene i vegtrafikkloven om adgang for politiet til å fremstille motorvognførere til undersøkelse av lege og om dennes adgang til å ta blodprøve får tilsvarende anvendelse på den som i stilling som nevnt i 1 bokstav b ikke må nyte alkohol eller annet berusende eller bedøvende middel. Vedkommende departement gir nærmere regler om sådan legeundersøkelse og hva dermed står i forbindelse.

4 bokstav a og 5 og 6 oppheves.

7 første ledd første punktum skal lyde:

Overtrer noen av de i 1 bokstav b og d og 2 nevnte personer forsettlig eller ved uaktsomhet forbudet i 1, straffes han med bøter eller fengsel inntil 1 år.

7 tredje og fjerde ledd skal lyde:

Bestemmelsene i vegtrafikkloven 31 om straff for den som har kjørt motorvogn påvirket av alkohol eller annet berusende eller bedøvende middel, får tilsvarende anvendelse på de i 1 bokstav b nevnte personer.

I gjentakelsestilfelle kan den skyldige fradømmes retten til for en viss tid eller for bestandig å inneha sådan stilling som han hadde da forseelsen ble begått, eller annen stilling som omhandlet i 1 bokstav b og d.

  • 6. I lov 18. mai 2001 nr. 24 om helseregistre og behandling av helseopplysninger skal 8 tredje ledd nytt nr. 7 lyde:

  • 7. Forsvarets helseregister

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.

Presidenten: Det voteres over lovens overskrift og loven i sin helhet.

Votering:Lovens overskrift og loven i sin helhet bifaltes enstemmig.

Presidenten: Lovvedtaket vil bli sendt Lagtinget.