Stortinget - Møte onsdag den 4. mars 1998

Dato: 04.03.1998

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 16

Einar Olav Skogholt (A): Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til justisministeren:

Er justisministeren enig i at Lotteritilsynet bør plasseres i Hamar på grunn av at Norsk Tipping AS allerede er plassert der?

Statsråd Aud-Inger Aure: Regjeringen tar sikte på å fremme en odelstingsproposisjon om opprettelse av et statlig lotteritilsyn i løpet av vårsesjonen.

Ved avgjørelsen av hvor Lotteritilsynet skal lokaliseres, er det flere hensyn som må veies mot hverandre. Regjeringen har på nåværende tidspunkt ikke tatt stilling til spørsmålet om hvor tilsynet bør ligge, men ser det som naturlig å komme tilbake til spørsmålet i den varslede proposisjonen om opprettelse av tilsynet.

Einar Olav Skogholt (A): Jeg takker statsråden for svaret og er glad for at Regjeringen vil legge fram en odelstingsproposisjon i løpet av vårsesjonen.

Jeg mener det er mange tungtveiende argument for å legge Statens lotteritilsyn til Hamar. Norsk Tipping har vært etablert på Hamar i mange år. Statskontrollen ligger også i Hamar. Jeg har merket meg at Lotteriutvalget, som har utredet saken, foreslår at Statskontrollen i Hamar skal innlemmes i det nye tilsynet.

Mine oppfølgingsspørsmål til statsråden er: Mener statsråden at det er mange vektige argument for å legge Lotteritilsynet til Hamar? Og vil odelstingsproposisjonen bli lagt fram så tidlig at Stortinget vil ha mulighet for å behandle den i løpet av vårsesjonen?

Statsråd Aud-Inger Aure: Når Regjeringen kommer med denne proposisjonen, kan jeg forsikre om at det vil bli vurdert hvor Lotteritilsynet bør plasseres. Det som spørsmålsstilleren her påpeker, er etter hans vurdering vektige grunner i spørsmålet om lokalisering. Jeg ser for meg at det neppe er de eneste, men jeg kan iallfall forsikre om at dette spørsmålet vil bli grundig vurdert. Når det gjelder tidspunktet for framleggelse, kan jeg ikke direkte si noe helt sikkert nå, fordi Justisdepartementet for tiden arbeider med svært mange tunge og viktige saker som det også haster med å få fram.

Presidenten: Frå tipping til tupé.