Stortinget - Møte tirsdag den 11. mai 1999 kl. 10

Dato: 11.05.1999

Sak nr. 2

Forslag fra stortingsrepresentant Grethe G. Fossum på vegne av Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti oversendt fra Odelstingets møte 20. april 1999 (Jf . Innst. O. nr. 53):
«Stortinget ber Regjeringen ta initiativ til en bred gjennomgang av dagens adopsjonslov og dens praksis. Hovedmålet må være å styrke barns mulighet til en trygg og god oppvekst. Samlivsform og seksuell identitet skal ikke i seg selv være til hinder for å søke og bli vurdert som adoptivforeldre.»

Talere

Votering i sak nr. 2

Grethe G. Fossum (A): Jeg vil bare gjenta det jeg sa i Odelstinget om at jeg ber om at dette forslaget blir gjort om til et oversendelsesforslag.

Presidenten: Da har presidenten merket seg at teksten endres til: «Det henstilles til Regjeringen» osv. Dette vil danne grunnlaget for behandlingen ved møtets slutt.

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Det voteres over forslag fra representanten Grethe G. Fossum på vegne av Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti oversendt fra Odelstingets møte 20. april 1999.

I løpet av debatten er forslaget gjort om til et oversendelsesforslag. Forslaget får da følgende ordlyd:

«Det henstilles til Regjeringen å ta initiativ til en bred gjennomgang av dagens adopsjonslov og dens praksis. Hovedmålet må være å styrke barns mulighet til en trygg og god oppvekst. Samlivsform og seksuell identitet skal ikke i seg selv være til hinder for å søke og bli vurdert som adoptivforeldre.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.