Stortinget - Møte tirsdag den 13. februar 2001 kl. 10

Dato: 13.02.2001

Dokumenter: (Innst. S. nr. 102 (2000-2001), jf. St.prp. nr. 31 (2000-2001))

Sak nr. 5

Innstilling fra utenrikskomiteen om samtykke til ratifikasjon av en frihandelsavtale med tilhørende vedlegg og protokoller mellom EFTA-statene og Makedonia, undertegnet i Zürich 19. juni 2000

Talere

Votering i sak nr. 5

Marit Nybakk (A) (ordfører for saken): Det er en enstemmig komite som samtykker i at det inngås en frihandelsavtale mellom EFTA og Makedonia. Jeg har derfor bare et par korte kommentarer.

Dette er en avtale som skal være ett av flere bidrag til iverksettelsen av Stabilitetspakten for Sørøst-Europa – en pakt som skal fremme utviklingen av bl.a. demokratiske prosesser og demokratiske institusjoner, og ikke minst bidra til utvikling, vekst og regionalt samarbeid i området. Jeg vil i den forbindelse også vise til Innst. S. nr. 128 for 1999-2000, der vi drøftet hovedtrekk i framtidig norsk bistand til landene i Sørøst-Europa. I tillegg til prioriteringer, innretning og kanalisering av norsk bistand til Sørøst-Balkan understreket også den innstillingen ønsket om – gjennom handelspolitiske tiltak – å bidra til den økonomiske utviklingen i området. Frihandelsavtalen mellom EFTA og Makedonia må ses på som en del av en slik helhet.

Med dette anbefaler jeg en enstemmig innstilling.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 5.

(Votering, se side 1853)

Votering i sak nr. 5

Komiteen hadde innstillet:

Stortinget samtykker i ratifikasjon av en frihandelsavtale med tilhørende vedlegg og protokoller mellom EFTA-statene og Makedonia, undertegnet i Zürich 19. juni 2000.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.