Stortinget - Møte torsdag den 29. mars 2001 kl. 10

Dato: 29.03.2001

Formalia

Presidenten: Det foreligger tre permisjonssøknader:

  • Fra Stortingets delegasjon til Den Interparlamentariske Unions 105. konferanse i Havana, Cuba, foreligger søknad undertegnet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Oddbjørg Ausdal Starrfelt. Søknaden gjelder permisjon for representanten Oddbjørg Ausdal Starrfelt i tiden fra og med 29. mars til og med 6. april, for representanten Karin Andersen i tiden fra og med 30. mars til og med 6. april, og for Stortingets president, Kirsti Kolle Grøndahl, og representantene Per Roar Bredvold, Magnhild Meltveit Kleppa, Petter Løvik, Einar Olav Skogholt og Anne Brit Stråtveit i tiden fra og med 4. april til og med 6. april

  • Fra representanten Steinar Bastesen foreligger søknad om velferdspermisjon i tiden fra og med 4. april til og med 6. april

  • Fra representanten Jon Lilletun foreligger søknad om permisjon i dagene fra og med 5. april til og med 6. april for å delta i møte i NATO- parlamentarikerforsamlingen i Moskva

Disse søknadene foreslås behandlet straks og innvilget.

– Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Møre og Romsdal fylke, Dagfinn Ripnes, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte under representanten Petter Løviks permisjon i tiden fra og med 4. april til og med 6. april, av velferdsgrunner.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

  • For Vest-Agder fylke: Dagrun Eriksen og Sigmund Kroslid

  • For Buskerud fylke: Gerd Johnsen

  • For Hedmark fylke: Nils Amund Røhne, Sondre Nordjordet og Helge Bjørnsen

  • For Møre og Romsdal fylke: Elisabeth Røbekk Nørve

  • For Nordland fylke: Arvid Falch

  • For Rogaland fylke: Helga Rullestad og Unn Aarrestad

  • 3. Dagrun Eriksen, Sigmund Kroslid, Gerd Johnsen, Nils Amund Røhne og Elisabeth Røbekk Nørve innvelges i Lagtinget for den tid de møter for representantene Anne Brit Stråtveit, Kirsti Kolle Grøndahl, Einar Olav Skogholt og Petter Løvik.

Presidenten: Helga Rullestad er til stede og vil ta sete.

Representanten Valgerd Svarstad Haugland vil fremsette et privat forslag.

Valgerd Svarstad Haugland (KrF): På vegner av Per-Kristian Foss, Siv Jensen, Terje Johansen og meg sjølv ynskjer eg å fremja eit forslag om å fjerna beskatninga av utgifter til behandling av sjukdom.

Presidenten: Representanten Harald T. Nesvik vil fremsette et privat forslag.

Harald T. Nesvik (Frp): På vegne av representanten John I. Alvheim og meg selv vil jeg fremme forslag om å lovfeste kommunale råd for funksjonshemmede innen utgangen av 2001.

Presidenten: Representanten Erna Solberg vil fremsette et privat forslag.

Erna Solberg (H): På vegne av representantene Sverre J. Hoddevik, Michael Momyr og meg selv vil jeg få lov til å fremme forslag om at en andel av selskapsskatten igjen skal tilfalle kommunene.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.