Stortinget - Møte onsdag den 2. mai 2001 kl. 10

Dato: 02.05.2001

Formalia

Presidenten: Representantene Anita Apelthun Sæle, Inge Myrvoll, Tomas Norvoll, Lars Rise, Annelise Høegh, Einar Steensnæs, Jan Simonsen, Jorunn Ringstad og Tom Thoresen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter har tatt sete:

For Oppland fylke: Terje Stenseng

For Sogn og Fjordane fylke: Gunn Steinhovden

For Sør-Trøndelag fylke: Joar T. Brobakk

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Carl I. Hagen (Frp): Jeg tillater meg å foreslå Kenneth Svendsen.

Presidenten: Kenneth Svendsen er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Kenneth Svendsen anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Statsråd Trond Giske overbrakte to kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Petter Løvik vil fremsette et privat forslag.

Petter Løvik (H): På vegner av representanten Inge Lønning og meg sjølv vil eg sette fram eit forslag om tiltak for å betre læremiddelsituasjonen for blinde og svaksynte elevar.

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil fremsette et privat forslag.

Karin Andersen (SV): På vegne av representantene Erna Solberg, Ivar Østberg, Lodve Solholm, Magnhild Meltveit Kleppa og meg sjøl vil jeg sette fram forslag om nødvendige regelverksendringer for å sikre mangfold og brukervennlighet i tiltak for arbeidsledige, uføretrygdede og andre ufrivillig yrkespassive.

Presidenten: Representanten Rolf Reikvam vil fremsette et privat forslag.

Rolf Reikvam (SV): På vegne av Kristin Halvorsen og meg selv vil jeg fremsette et forslag om at det utarbeides en fireårig handlingsplan for økt satsing på grunnskolen.

Presidenten: Representanten Jørn L. Stang vil også fremsette et privat forslag.

Jørn L. Stang (uavh): På vegne av Vidar Kleppe og meg selv vil jeg fremme forslag om å innføre obligatorisk hiv/aidstest av alle som søker oppholdstillatelse i Norge.

Presidenten: De fremsatte forslag vil bli behandlet på reglementsmessig måte.