Stortinget - Møte torsdag den 22. november 2001 kl. 10

Dato: 22.11.2001
President: Jørgen Kosmo

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra sosialkomiteen om endring av bevilgningene på statsbudsjettet for 2001 for å styrke den helsemessige beredskap mot atom-, biologiske og kjemiske våpen ((Innst. S. nr. 23 (2001-2002), jf. St.prp. nr. 3 (2001-2002)))

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten John I. Alvheim til helseministeren:
    "Fra 1. juni i år har Norge en fastlegeordning som skulle garantere alle borgere en fast lege med ansvar for hver enkelt. Også legevakttjenester skulle være fastlegens ansvar og reguleres av forskrift. Siden 1. juni har vi allerede sett mange svært alvorlige tilfeller av brudd på disse løftene. Det hevdes at flere personer er avgått ved døden etter at de ikke har fått hjelp hverken hos fastlege eller legevakt. Med fastlegeordningen er det innført en henvisningsplikt som gjør at kronikere og andre pasienter med behov for regelmessig eller hyppig besøk hos spesialist før hvert besøk må hente henvisning hos sin fastlege. Dette fører til misbruk av fastlegens tid og mye ekstra byråkrati.
    Vil statsråden sørge for at kommuner og fastleger forholder seg til det som var Stortingets intensjon med fastlegeordningen, og følger opp avtalene som er inngått, samt at henvisning kun skal være nødvendig ved første gangs besøk hos spesialist?"

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra samferdselskomiteen om forlengelse av midlertidig statlig forsikringsansvar for norske luftfartøy og lufthavner ved skader på tredjepart som følge av krigs- og terrorhandlinger ((Innst. S. nr. 25 (2001-2002), jf. St.prp. nr. 27 (2001-2002)))

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 11.15.