Stortinget - Møte tirsdag den 19. februar 2002 kl. 10

Dato: 19.02.2002
President: Jørgen Kosmo

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling frå energi- og miljøkomiteen om gjennomgang av Statnett SFs organisering og oppgaver ( (Innst. S. nr. 83 (2001-2002), jf. St.prp. nr. 1 Del IV (2001-2002)))

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten John I. Alvheim til sosialministeren:
    "Etter at handlingsplan for eldreomsorgen ble satt i verk, har kommunene bygd ut et stort antall omsorgsboliger og noen sykehjemsplasser. Dessverre er dekningen av sykehjemsplasser nå dårligere enn den var før handlingsplanen ble satt i verk. Svært mange kommuner velger å satse på omsorgsboliger pga. de gunstige økonomiske betingelser kommunen oppnår, ofte gjennom å selge boligene til brukerne og la kompensasjonstilskuddet fra staten gå direkte inn i kommunekassen. I Oslo arbeides det for tiden med mange prosjekter med omsorgsboliger der brukerne kjøper boligen fra den private utbyggeren - som har fått lån fra kommunen tilsvarende oppstartingstilskuddet fra staten - betaler en høy husleie og eier omsorgsboligen med de begrensninger som ligger i at kommunen skal godkjenne beboerne i 20 år. Mange får også bostøtte fra staten.
    Mener statsråden dette er riktig bruk av statens ressursser?"

  • Sak nr. 3

    Forslag fra stortingsrepresentantene Kenneth Svendsen, Thore A. Nistad, Øystein Hedstrøm og Per Ove Width om å gi frikort til beboere i nærheten av bompengestasjoner på parallellveier langs riksveier (Dokument nr. 8:44 (2001-2002))

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Inga Marte Thorkildsen til justisministeren:
    "Justisministeren arbeider med å få på plass tiltak for å bekjempe vold mot kvinner, et problem som ikke er kulturelt betinget. Kvinner som lever på flukt, opplever det som et nytt overgrep at de må flykte vekk fra hjemstedet sitt, avbryte kontakten med venner og bekjente osv. Barna lider spesielt mye når staten ikke klarer å beskytte dem eller deres mødre. Nå utreder Justisdepartementet muligheten for å få endret identitet. De fleste forslagene fra departementet som er blitt luftet i media, er rettet mot ofrene, og satt på spissen dreier de seg om hvordan vi best mulig kan gjemme dem vekk. Sosialistisk Venstreparti mener vi nå må konsentrere oss om hvordan vi kan komme til livs årsaken til at ofrene lever under slike kritiske og ofte dramatiske forhold, og mener vi bør sette inn en ekstra innsats nå overfor kvinner og barn som lever som flyktninger i eget land.
    Hva vil statsråden gjøre for disse menneskene på sikt og akutt?"

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 13.25.