Stortinget - Møte torsdag den 20. juni 2002 kl. 10

Dato: 20.06.2002

Sak nr. 32

Forslag fra stortingsrepresentant Tor-Arne Strøm på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet oversendt fra Odelstingets møte 11. juni 2002 (jf. Innst. O. nr. 66):
"Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med hver rullering av Nasjonal transportplan komme tilbake til Stortinget med en evaluering av anbud i ferjedrifta."

Presidenten: Ingen har bedt om ordet.

Votering i sak nr. 32

Presidenten: Det voteres over forslag fra stortingsrepresentant Tor-Arne Strøm på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet oversendt fra Odelstingets møte 11. juni 2002:

«Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med hver rullering av Nasjonal transportplan komme tilbake til Stortinget med en evaluering av anbud i ferjedrifta.»

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 52 mot 45 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 02.38.17)

Per Sandberg (FrP) (fra salen): President! Til en tidligere votering!

Presidenten: Per Sandberg får ordet.

Ad voteringen i sak nr.2

Per Sandberg (FrP): Beklager, jeg ønsker ikke å trekke ut møtet lenger enn nødvendig. Men Fremskrittspartiet skulle ha stemt for V under voteringen i sak nr. 2. Jeg tror ikke det ble gjort, så hvis det er mulig å få tatt den voteringen om igjen, vil Fremskrittspartiet sette pris på det.

Presidenten: Presidenten må da først spørre om Stortinget kan akseptere at denne voteringen tas om igjen. Presidenten har for sin del ikke noe imot det. – Det anses enstemmig vedtatt.

Komiteen hadde innstillet:

V

Stortinget ber Regjeringa leggje til rette for at Statens nærings- og distriktsutviklingsfond framleis skal forvalte dei bedriftsretta bygdeutviklingsmidlane.

Presidenten: Presidenten skjønner hvorfor det er om å gjøre å ta den voteringen på nytt.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 57 mot 41 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 02.40.44)