Stortinget - Møte onsdag den 15. desember 2004 kl. 10

Dato: 15.12.2004

Formalia

Presidenten: Fra Stortingets delegasjon til EFTA-parlamentarikerkomiteen og Den felles EØS-parlamentarikerkomiteen foreligger søknad om permisjon, undertegnet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Morten Høglund. Søknaden gjelder deltakelse på møter i Geneve i dagene 16. og 17. desember for representantene Vidar Bjørnstad, Julie Christiansen, Hans Kristian Hogsnes, Morten Høglund, Ivar Østberg og Odelstingets president, Ågot Valle.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Akershus fylke: Sverre Myrli, Mette Korsrud og Harald Espelund For Hordaland fylke: Ragna FlotveFor Troms fylke: Ruth Stenersen For Vestfold fylke: Marie Kürstein

  • 3. Mette Korsrud og Ruth Stenersen innvelges i Lagtinget for den tid de møter for representantene Julie Christiansen og Ivar Østberg.

Presidenten: Representanten Ingvild Vaggen Malvik vil framsette et privat forslag.

Ingvild Vaggen Malvik (SV) [10:03:12]:Jeg vil på vegne av representantene Karin Andersen, Ingrid Fiskaa, May Hansen og meg selv få sette fram et forslag om kartlegging av det reelle behovet for praktisk bistand i hjemmet til foreldre i forbindelse med fødsel i landets kommuner.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet om nødvendig fortsetter utover den reglementsmessige tid kl. 15 til dagens kart er ferdigbehandlet.

– Det anses vedtatt.

For øvrig vil presidenten gjøre oppmerksom på – mens det fremdeles er ganske mye folk i salen – at hvis debatten i dag skal gå slik som kommunalkomiteen ønsker, med de ønskede taletider, ser presidenten små muligheter til å bli ferdig før kl. 19. Dette kan bare styres av Stortingets representanter selv, og presidenten kan ingenting annet gjøre enn å lede debattene ut fra de ønskede taletider.

Presidenten ber representantene ta hensyn til at det er noen av gruppene som skal ha juleavslutning i kveld.