Stortinget - Møte torsdag den 14. april 2005 kl. 10

Dato: 14.04.2005
President: Eirin Faldet

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Jan Simonsen om å tillate salg av vin og sterkøl i butikker i hele åpningstiden ((Innst. S. nr. 155 (2004-2005), jf. Dokument nr. 8:44 (2004-2005)))

  • Sak nr. 2

    Debatt om helse- og omsorgsministerens redegjørelse om situasjonen innen det psykiske helsevernet
    (Redegjørelsen holdt i Stortingets møte 11. april 2005)

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Bjarne Håkon Hanssen til helse- og omsorgsministeren:
    «HVPU-reformen var en reform som skulle sikre et anstendig liv til mennesker med psykisk utviklingshemming. Psykisk utviklingshemmede er helt avhengig av at fellesskapet stiller opp. De trenger læring, trening og omsorg. I Flatanger kommune i Nord-Trøndelag har det vært en diskusjon om å avvikle pleie- og omsorgstilbudet til en multihandikappet kvinne som flyttet til kommunen som en følge av HVPU-reformen. Kommunen vurderer å flytte henne fra hennes leilighet til sykehjemmet. Kvinnen er 43 år gammel. Kommunen er i en svært vanskelig økonomisk situasjon. Dette er ett av mange eksempler på hva dårlig kommuneøkonomi kan føre til.
    Hvilke rettigheter har psykisk utviklingshemmede og deres pårørende i en slik situasjon, og hva vil Regjeringen gjøre for å bedre kommuneøkonomien slik at viktige velferdstilbud kan opprettholdes?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.35.