Stortinget - Møte fredag den 10. juni 2005 kl. 10

Dato: 10.06.2005

Dokumenter: (Innst. S. nr. 211 (2004-2005), jf. Dokument nr. 8:84 (2004-2005))

Sak nr. 16

Innstilling fra næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Lodve Solholm, Gjermund Hagesæter, Per Sandberg og Øystein Hedstrøm om i større grad å gjøre Innovasjon Norges virkemidler landsdekkende

Talere

Votering i sak nr. 16

Grethe Fossli (A) [11:18:24]: (ordfører for saken): Det er ikke så mye å si, bare at dette er en sak som flertallet i komiteen har henvist til budsjettbehandlingene, og dermed støttes ikke forslaget fra Fremskrittspartiet.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet.Forslag fra Fremskrittspartiet framsatt etter at det var ringt til votering, se nedenfor.

(Votering, se side 2775)

Jørgen Kosmo overtok her presidentplassen.

Votering i sak nr. 16

Presidenten: Under debatten har Øystein Hedstrøm satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede en endring av innretningen på Innovasjon Norges virkemidler fra distriktsrettede til landsdekkende ordninger. Regjeringen legger frem utredningen for Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet for 2006.»

Det voteres alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:84 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentantene Lodve Solholm, Gjermund Hagesæter, Per Sandberg og Øystein Hedstrøm om i større grad å gjøre Innovasjon Norges virkemidler landsdekkende – bifalles ikke.

Voteringstavlene viste at det ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet ble avgitt 76 stemmer for innstillingen og 15 stemmer for forslaget.(Voteringsutskrift kl. 11.36.53)

Finn Kristian Marthinsen (KrF) (fra salen): Jeg og representanten Beate Heieren Hundhammer skulle stemt for innstillingen, men voteringsanlegget lyste ikke hos oss.

Presidenten: Da skal de riktige stemmetallene være 78 stemmer for innstillingen og 15 stemmer for forslaget. – Dermed er innstillingen vedtatt.