Stortinget - Møte onsdag den 1. februar 2006 kl. 10

Dato: 01.02.2006

Formalia

Presidenten: Representanten Rolf Terje Klungland, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentant for Hordaland fylke, Sigrid Brattabø Handegard, har tatt sete.

Representanten Sonja Irene Sjøli vil framsette et privat forslag.

Sonja Irene Sjøli (H) [10:03:53]: På vegne av representantene Erna Solberg, Inge Lønning, Martin Engeset og meg selv vil jeg fremme forslag om endringer i regelverket for pleiepenger for å sikre like rettigheter for begge foreldre ved omsorg for for tidlig fødte og syke barn.

Presidenten: Representanten Ketil Solvik-Olsen vil framsette et privat forslag.

Ketil Solvik-Olsen (FrP) [10:04:28]:Jeg har den glede å fremme forslag på vegne av representantene Børge Brende, Line Henriette Holten Hjemdal, Gunnar Kvassheim og meg selv om et felles norsk/svensk marked for grønne sertifikater for fornybar elektrisitet.

Presidenten: Representanten Tord Lien vil framsette et privat forslag.

Tord Lien (FrP) [10:04:59]: Jeg har den glede å fremme forslag på vegne av Ketil Solvik-Olsen, Robert Eriksson, Per-Roar Bredvold og meg selv om å inkludere enkelte av grenseflokkene i bestandsmålet for ulv.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå, på grunn av det høye antall spørsmål i den ordinære spørretimen, at formiddagsmøtet, om nødvendig, fortsetter utover den reglementsmessige tid, kl. 15, til dagens kart er ferdigbehandlet. – Ingen innvendinger er kommet mot dette, og det anses vedtatt.