Stortinget - Møte tirsdag den 29. mai 2007 kl. 10

Dato: 29.05.2007
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om Seniorane – ein viktig ressurs i norsk arbeidsliv ((Innst. S. nr. 200 (2006-2007), jf. St.meld. nr. 6 (2006-2007)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Kenneth Svendsen, Robert Eriksson og Gjermund Hagesæter om at arbeidstakere over 67 år får utbetalt full opptjent pensjon uavhengig av hvor mye de har i arbeidsinntekt ((Innst. S. nr. 201 (2006-2007), jf. Dokument nr. 8:47 (2006-2007)))

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Laila Dåvøy til helse- og omsorgsministeren:
    «Uheldige hendelser rammer kanskje så mange som 10 pst. av pasientene på norske sykehus, og sannsynligvis vil det skje oftere i fremtiden. Det er viktig å satse på tiltak for at dette kan forebygges. I statsbudsjettet for 2005 ble Sosial- og helsedirektoratet bedt om å starte implementeringen av et system for registrering, analyse og forebygging av uheldige hendelser i helsetjenesten, med den hensikt å opprette meldingssystem som har kvalitetsforbedring og ikke straffereaksjon som formål. I februar i år er Nasjonal enhet for pasientsikkerhet etablert, uten et eget meldingssystem. Både England, Danmark og Sverige er kommet i gang med meldingssystemer, og det med gode erfaringer.
    Vil statsråden sørge for at Nasjonal enhet for pasientsikkerhet får mulighet til å bygge opp et nasjonalt meldingssystem, for å sikre et mest mulig fullstendig bakgrunnsmateriale for å analysere uheldige hendelser og lære av disse?»

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Vigdis Giltun til helse- og omsorgsministeren:
    «Det er fremdeles mangel på behandlingstilbud til pasienter med ulike typer spiseforstyrrelser, samtidig ser man at private behandlingsinstitusjoner og sykehus har ledig kapasitet. Manglende samhandling mellom primær- og spesialisthelsetjenesten, og RHF-enes økonomiske hensyn, fører ofte til at disse pasientenes behov for behandling og oppfølging ikke blir tilstrekkelig ivaretatt. Det er også behov for økt satsning på forskning rundt årsaksforhold og behandling av spiseforstyrrelser. Dette gjelder både personer med anoreksi eller «matfobi», selektivt matinntak, og personer som av ulike årsaker har ekstrem overvekt med rett til helsehjelp.
    Hva vil statsråden gjøre for at tilbudet til disse pasientgruppene skal bli forutsigbart og samtidig tilpasset hver enkelt sitt individuelle behov?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 14.33.