Stortinget - Møte tirsdag den 1. april 2008 kl. 10

Dato: 01.04.2008

Formalia

Presidenten: Representantene Harald T. Nesvik, Elisabeth Røbekk Nørve, Åsa Elvik og Anne Marit Bjørnflaten, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

De tidligere fritatte vararepresentanter, for Finnmark fylke Ann-Kristin Engstad og for Møre og Romsdal fylke Jenny Klinge, har tatt sete.

Den innkalte vararepresentant for Sør-Trøndelag fylke, Hanne Dyveke Søttar, har tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra representanten Laila Dåvøy om permisjon i tiden fra og med 1. april til og med 4. april for å delta i møter i EFTA-parlamentarikerkomiteene og Den felles EØS-parlamentarikerkomiteen i India.

  • fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Olav Gunnar Ballo fra og med 1. april og inntil videre.

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget.

- Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Hordaland fylke, Knut Arild Hareide, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i Stortinget 3. og 4. april under representanten Laila Dåvøys permisjon, på grunn av utenlandsopphold.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

For Finnmark fylke: Kirsti Saxi

For Hordaland fylke: Knut Arild Hareide og Torill Selsvold Nyborg

Presidenten: Knut Arild Hareide er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i dag og for resten av inneværende uke - og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen og Gunn Olsen. - Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen og Gunn Olsen anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møter denne uken.

Statsråd Åslaug Haga overbrakte 5 kgl. proposisjoner (se under Referat).