Stortinget - Møte onsdag den 19. november 2008 kl. 10

Dato: 19.11.2008

Formalia

Presidenten: Representantene Peter Skovholt Gitmark, Åse M. Schmidt, Sonja Irene Sjøli, Åslaug Haga, Eirin Faldet, Rune J. Skjælaaen, Laila Dåvøy, Asmund Kristoffersen, May‑Helen Molvær Grimstad, Jan Arild Ellingsen, Alf Ivar Samuelsen, Britt Hildeng, Tore Nordtun, Bent Høie, Solveig Horne, Bjørg Tørresdal, Erling Sande, Gunvald Ludvigsen og Irene Johansen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

De innkalte vararepresentantene, for Finnmark fylke Kirsti Saxi og for Nordland fylke Knut Petter Torgersen, har tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra representanten Finn Martin Vallersnes om permisjon i tiden fra og med 19. november til og med 21. november, for å delta i Den Interparlamentariske Unions delegasjon til De forente nasjoners 63. generalforsamling i New York

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Siliva K. Kosmo fra og med 19. november til og med 28. november

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentantene, for Rogaland fylke Siri A. Meling, og for Vestfold fylke Tom Strømstad Olsen, innkalles for å møte i permisjonstiden.

  • Siri A. Meling innvelges i Lagtinget for den tid hun møter for representanten Finn Martin Vallersnes.

Presidenten: Siri A. Meling og Tom Strømstad Olsen er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i dag og resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Solveig Horne. – Andre forslag foreligger ikke, og Solveig Horne anses enstemmig valgt som settepresident for denne ukens møter.

Representanten Arne Sortevik vil fremsette et representantforslag.

Arne Sortevik (FrP) [10:02:57]: På vegne av representantene Bård Hoksrud, Per Sandberg og meg selv har jeg gleden av å sette frem forslag om modernisering av norsk luftfartspolitikk.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.