Stortinget - Møte torsdag den 26. februar 2009 kl. 10

Dato: 26.02.2009

Formalia

Presidenten: Fra representanten Trond Helleland foreligger søknad om at den innvilgede permisjon til og med 28. februar forlenges til å gjelde til og med 11. mars. Presidenten foreslår at søknaden behandles straks og innvilges. – Det anses vedtatt.

Vararepresentanten, Beate Heieren Hundhammer, foreslås fortsatt å møte i den forlengede permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Silvia K. Kosmo fra og med 9. mars og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentanten, Tom Strømstad Olsen, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Gunn Olsen og Vidar Bjørnstad. – Andre foreslag foreligger ikke, og Gunn Olsen og Vidar Bjørnstad anses enstemmig valgt som settepresidenter for dagens møte.

Presidenten: Representanten Ulf Leirstein vil framsette et representantforslag.

Ulf Leirstein (FrP) [10:01:38]: Jeg har den glede å fremme forslag på vegne av stortingsrepresentantene Jan Arild Ellingsen, Karin S. Woldseth og meg selv om å fjerne regnskapsplikten for små stiftelser.

Presidenten: Representanten Arne Sortevik vil framsette et representantforslag.

Arne Sortevik (FrP) [10:02:00]: På vegne av representantene Per Sandberg, Bård Hoksrud, Hans Frode Kielland Asmyhr, Ketil Solvik-Olsen og meg selv har jeg fornøyelsen av å fremme forslag om å få fremlagt en egen stortingsmelding om strategi og tiltak knyttet til effektiv sjøtransport og havnestruktur.

Presidenten: Representanten Jan Tore Sanner vil framsette et representantforslag.

Jan Tore Sanner (H) [10:02:33]: På vegne av representantene Svein Flåtten, Linda C. Hoftstad Helleland, Peter Skovholt Gitmark og meg selv vil jeg fremme forslag om å etablere en ordning som fremmer en raskere utskifting av de eldste og mest forurensende bilene.

Presidenten: Representanten Sonja Irene Sjøli vil framsette et representantforslag.

Sonja Irene Sjøli (H) [10:03:00]: På vegne av representanten Inge Lønning og meg selv vil jeg fremme forslag om bedre helsetjenester der pasientene bor.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Sakene på dagens kart (nr. 57)