Stortinget - Møte onsdag den 1. april 2009 kl. 10

Dato: 01.04.2009

Formalia

Presidenten: Som representantene har sett, vaier det afghanske flagget utenfor stortingsbygningen i dag. Det er fordi presidenten i Afghanistans nasjonalforsamling er på offisielt besøk i Norge. Vi ønsker president Qanooni velkommen og håper at han får et godt besøk her i landet. (Applaus i salen)

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i dag og i morgen – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen og Svein Roald Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen og Svein Roald Hansen anses enstemmig valgt som settepresidenter for dagens og morgendagens møter.

Representanten Ine Marie Eriksen Søreide vil framsette et representantforslag.

Ine Marie Eriksen Søreide (H) [10:01:56]: På vegne av representantene Bent Høie, Gunnar Gundersen, Sonja Irene Sjøli, Olemic Thommessen, André Oktay Dahl og meg sjøl har jeg gleden av å framsette et forslag om styrkede rettigheter for barn, unge og voksne med kommunikasjonsvansker.

Presidenten: Representanten Harald T. Nesvik vil framsette et representantforslag.

Harald T. Nesvik (FrP) [10:02:34]: På vegne av representantene Siv Jensen, Jan Arild Ellingsen, Robert Eriksson og meg selv vil jeg fremme forslag om en plan for en verdig og helhetlig rusomsorg, med enkeltindividet i fokus – bestående av 54 forslag.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.