Stortinget - Møte torsdag den 3. desember 2009 kl. 10

Dato: 03.12.2009

Dokumenter: (Innst. 51 S (2009–2010))

Sak nr. 2 [10:37:53]

Innstilling fra fullmaktskomiteen om Riksvalgstyrets avgjørelse av klage ved stortingsvalget 2009

Talere

Votering i sak nr. 2

Anders Anundsen (FrP) [10:38:19]: Den 7. oktober 2009 vedtok Stortinget enstemmig å bifalle fullmaktskomiteens tilrådning i Innst. 1 S for 2009–2010 om å godkjenne alle valgte representanters fullmakter. Derfor kan det fremstå som noe underlig at vi på dette tidspunktet behandler en klage, men årsaken er altså at klagen er for sent innsendt fra Ski kommune.

Klagen gjelder en velger som var forhåndsavkrysset, da velgeren ville stemme til stortingsvalget på valgdagen. Velgeren mener selv at han kun hadde stemt til sametingsvalget, ikke til stortingsvalget. Velgeren leverte stemmen sin, og den er protokollert som forkastet og videresendt til Fylkesvalgstyret sammen med øvrig valgmateriell.

Riksvalgstyret har vedtatt at klagen ikke tas til følge, og komiteen har ingen merknader til Riksvalgstyrets avgjørelse.

Komiteen har imidlertid i merknads form presisert viktigheten av at departementet følger opp overfor kommunene, slik at en for fremtiden ikke opplever at klager blir liggende for lenge i kommunen. Det vil i praksis gjøre klagebehandlingen lite relevant.

Komiteens innstilling er altså at avgjørelsen fra Riksvalgstyret vedlegges protokollen.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 2.

(Votering, se side 704)

Votering i sak nr. 2

Komiteen hadde innstilt:

Riksvalgstyrets avgjørelse av klage på avviklingen av stortingsvalget 2009 fra Magnar Nilsen vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.