Stortinget - Møte onsdag den 10. februar 2010 kl. 10

Dato: 10.02.2010

Formalia

Presidenten: Representanten Arne Sortevik vil framsette et representantforslag.

Arne Sortevik (FrP) [10:02:06]: På vegne av representantene Bård Hoksrud, Per-Willy Amundsen, Torkil Åmland, Anders Anundsen og meg selv har jeg fornøyelsen av å sette frem forslag om økt bruk av bindende folkeavstemninger i Norge.

Presidenten: Representanten Borghild Tenden vil framsette et representantforslag.

Borghild Tenden (V) [10:02:37]: På vegne av representanten Trine Skei Grande og meg selv har jeg den glede å overrekke et representantforslag om etablering av et eget regelråd.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Presidenten vil informere om at Presidentskapet har besluttet at det neste onsdag ikke blir gjennomført muntlig spørretime. Det blir isteden en redegjørelse fra statsministeren, med mulighet til oppfølging for de parlamentariske lederne.

Bakgrunnen for redegjørelsen er – som Stortinget har hørt, men offisielt ikke er gjort kjent med – at Regjeringen er i ferd med å igangsette et ganske omfattende rådslag om det framtidige arbeidslivet i Norge. Presidentskapet har i samråd med Statsministerens kontor kommet fram til at den type sentrale debatter bør det være mulig for Stortinget å være en del av. På bakgrunn av det ønsker statsministeren å gi en redegjørelse som følges opp av en runde med anledning til kommentarer fra de parlamentariske lederne. Det blir altså punktet på dagsordenen neste onsdag, til erstatning for muntlig spørretime.