Stortinget - Møte fredag den 11. november 2011 kl. 9

Dato: 11.11.2011

Formalia

Presidenten: Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra representanten Laila Dåvøy om permisjon i dagene 15. og 16. november, og fra representantene Gina Knutson Barstad, Steinar Gullvåg, Svein Roald Hansen, Irene Johansen og Harald T. Nesvik om permisjon i tiden fra og med 14. november til og med 16. november – alle for å delta i møter i EFTA-parlamentarikerkomiteene i Genève og Brussel

  • fra representanten Dagfinn Høybråten om permisjon i tiden fra og med 15. november til og med 18. november for, som styreleder i GAVI vaksinefond, å delta i møter i Dhaka, Bangladesh

Disse søknadene foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Hordaland fylke, Filip Rygg, har for tiden foreldrepermisjon og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Laila Dåvøys permisjon.

Følgende vararepresentanter foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden slik:

For Hordaland fylke: Aslaug Hellesøy og Einar Horvei 15. og 16. november

For Møre og Romsdal fylke: Jon Georg Dale 15. og 16. november

For Rogaland fylke: Kjell Arvid Svendsen 15.–18. november

For Vestfold fylke: Heidi Ørnlo 15. og 16. november

For Østfold fylke: Stein Erik Lauvås og Kari Agerup 15. og 16. november

– Det anses vedtatt.

Representanten Terje Halleland vil framsette et representantforslag.

Terje Halleland (FrP) [09:02:09]: Jeg vil på vegne av stortingsrepresentanten Christian Tybring-Gjedde og meg selv framsette et forslag om frihet til å bestemme skattemessig bopel ut fra faktiske forhold.

Presidenten: Representanten Per Arne Olsen vil framsette et representantforslag.

Per Arne Olsen (FrP) [09:02:37]: Jeg vil på vegne av Bent Høie, Laila Dåvøy, Trine Skei Grande og meg selv få fremme forslag om tiltak for å sikre kvalitet og pasientsikkerhet under omstillingsprosessen ved Oslo universitetssykehus.

Presidenten: Representanten Solveig Horne vil framsette et representantforslag.

Solveig Horne (FrP) [09:03:05]: Jeg vil på vegne av Ib Thomsen, Øyvind Korsberg, Karin S. Woldseth og meg selv fremme et forslag om oppfølging av Stortingets intensjon vedrørende barnebidrag.

Presidenten: Representanten Harald T. Nesvik vil framsette et representantforslag.

Harald T. Nesvik (FrP) [09:03:36]: På vegne av representantene Per Roar Bredvold, Torgeir Trældal, Arne Sortevik, Ketil Solvik-Olsen, Oskar J. Grimstad og meg selv har jeg gleden av å fremme forslag om utsettelse av forskrift om særskilte krav til akvakulturrelatert virksomhet i Hardangerfjorden.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.