Stortinget - Møte tirsdag den 25. mars 2014 kl. 10

Dato: 25.03.2014

Formalia

Presidenten: Representantene Kari Henriksen, Sverre Myrli, Anders B. Werp, Anette Trettebergstuen, Tor André Johnsen, Tone Merete Sønsterud, Kenneth Svendsen, Jan Arild Ellingsen, Kjell-Idar Juvik, Hege Haukeland Liadal, Bjørn Lødemel, Kristian Norheim og Tom E. B. Holthe, som har vært permitterte, har igjen tatt sete.

Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra representantene Elin Rodum Agdestein, Gunnar Gundersen, Svein Roald Hansen, Heikki Eidsvoll Holmås, Irene Johansen, Hans Andreas Limi, Jørund Rytman og Geir S. Toskedal om permisjon i tiden fra og med 25. mars til og med 27. mars, alle for å delta i møte i Den felles EØS-parlamentarikerkomiteen i Reykjavik

  • fra Venstres stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Ola Elvestuen i dagene 25. og 26. mars

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Sonja Mandt i tiden fra og med 26. mars til og med 28. mars for å delta i møte i arbeidsgruppe i Den parlamentariske Østersjøkonferansen i Tromsø

Disse søknadene foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Rogaland fylke, Marie Brekke, har for tiden fødselspermisjon og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Geir S. Toskedals permisjon.

Fra første vararepresentant for Oslo, Ingunn Gjerstad, foreligger søknad om fritak for å møte i Stortinget under representanten Heikki Eidsvoll Holmås’ permisjon, av velferdsgrunner.

Fra første vararepresentant for Nord-Trøndelag fylke, Gunnar Viken, foreligger søknad om fritak for å møte i Stortinget under representanten Elin Rodum Agdesteins permisjon, på grunn av sykdom.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Akershus fylke: Anette C. Elseth

    For Buskerud fylke: Tone Heimdal Brataas

    For Hedmark fylke: Rangdi Wetterhus Krogstad

    For Oslo: Olivia Corso Salles og Guri Melby

    For Rogaland fylke: Per Kåre Foss

    For Nord-Trøndelag fylke: Erik Fløan

    For Østfold fylke: Wenche Olsen og Fredrik Bjørnebekk

    For Vestfold fylke: Steinar Gullvåg 26.–27. mars

Presidenten: Anette C. Elseth, Tone Heimdal Brataas, Rangdi Wetterhus Krogstad, Olivia Corso Salles, Guri Melby, Per Kåre Foss, Erik Fløan, Wenche Olsen og Fredrik Bjørnebekk er til stede og vil ta sete.

Utenriksminister Børge Brende overbrakte 3 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Per Olaf Lundteigen vil framsette et representantforslag.

Per Olaf Lundteigen (Sp) [10:05:00]: Jeg vil på vegne av meg sjøl, Torgeir Micaelsen og Lise Christoffersen legge fram representantforslag om oppgradering og gjenåpning av Steinberg stasjon i Buskerud, som planlagt i desember 2014.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.