Stortinget - Møte torsdag den 6. januar 2022

Dato: 06.01.2022
President: Kari Henriksen

Søk

Innhold

Formalia

President: Kari Henriksen

Presidenten: Presidenten vil foreslå at publikumsgalleriet av smittevernhensyn holdes stengt under dagens møte. – Det anses vedtatt.

Representanten Frank Edvard Sve vil framsette et representantforslag.

Frank Edvard Sve (FrP) []: På vegner av representanten Marius Arion Nilsen og meg sjølv har eg gleda av å fremje eit representantforslag om endring av mellombels lov om stønad til hushald som følgje av ekstraordinære straumutgifter.

Dette lovforslaget vert fremja no fordi Stortingets administrasjon meinte det ikkje kunne fremjast som eit såkalla laust forslag i sak nr. 7 på dagsordenen i dag. Vi vil at staten skal dekkje 80 pst. av kostnadene over 50 øre, som er ei overslagsløyving på 20 mrd. kr. Difor må det til ei lovendring, som det er fremja forslag om i dette dokument. Eg ber difor om at forslaget vert behandla etter forretningsordenens § 39 d og såleis saman med sak nr. 7 på dagsordenen i dag. Det er i ein slik felles debatt dette forslaget høyrer heime.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Presidenten er innstilt på å la Stortinget ta stilling til anmodningen fra representanten Frank Edvard Sve. Dagsordenen vil derfor bli ytterligere endret slik at sak nr. 11 vil bli tatt før sak nr. 7. Det vil bli ringt inn til votering når vi kommer til denne saken.

Videre vil det bli votering ved møtets slutt, og presidenten vil opplyse om at møtet i dag om nødvendig fortsetter utover kl. 16.