Stortinget - Møte torsdag den 3. februar 2022

Dato: 03.02.2022
President: Svein Harberg

Formalia

President: Svein Harberg

Presidenten: Det foreligger fire permisjonssøknader:

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Per Olaf Lundteigen og fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Trine Lise Sundnes – begge i dagene 8. og 9. februar for å delta på EFTA-parlamentarikermøte i Brussel

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Geir Adelsten Iversen i tiden fra og med 8. til og med 10. februar

  • fra representanten Helge André Njåstad om omsorgspermisjon i tiden fra og med 8. til og med 10. februar

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    • For Buskerud: Sigrid Simensen Ilsøy

    • For Finnmark: Heidi Anita Lindkvist Holmgren

    • For Hordaland: Sigbjørn Framnes

    • For Oslo: Agnes Nærland Viljugrein

Presidenten:Representanten Seher Aydar vil framsette et representantforslag.

Seher Aydar (R) []: På vegne av representanten Bjørnar Moxnes og meg selv fremmer jeg forslag om uavhengig behandling av søknader om innsyn i dokumenter fra Stortingets administrasjon og presidentskap.

Presidenten: Representanten Liv Kari Eskeland vil framsette et representantforslag.

Liv Kari Eskeland (H) []: På vegner av representantane Helge Orten, Olve Grotle, Aleksander Stokkebø og meg sjølv har eg gleda av å setja fram eit representantframlegg om auka fokus på og nye løysingar for rassikring av infrastruktur.

Presidenten: Representanten Alfred Jens Bjørlo vil framsette et representantforslag.

Alfred Jens Bjørlo (V) []: På vegner av representantane Guri Melby, Sveinung Rotevatn, Grunde Almeland og meg sjølv har eg gleda av å leggje fram eit representantframlegg om å gjere inntektssikringsordninga for sjølvstendig næringsdrivande og frilansarar permanent.

Presidenten: Representanten Margret Hagerup vil framsette et representantforslag.

Margret Hagerup (H) []: På vegne av representantene Jan Tore Sanner, Kari-Anne Jønnes, Himanshu Gulati, Abid Raja, Kjell Ingolf Ropstad og meg selv legger jeg fram forslag om å oppheve frysvedtaket for behandling av søknader om godkjenning som friskole med særskilt profil eller videregående opplæring i yrkesfaglige utdanningsprogrammer.

Presidenten: Representanten Guri Melby vil framsette et representantforslag.

Guri Melby (V) []: På vegne av representantene Sveinung Rotevatn, Grunde Almeland, Alfred Jens Bjørlo og undertegnede vil jeg legge fram et representantforslag om omstillings- og stimuleringstiltak for reiselivet og serverings-, kultur- og utelivsbransjen etter koronapandemien.

Presidenten: Representanten Ola Elvestuen vil framsette et representantforslag.

Ola Elvestuen (V) []: På vegne av representantene Sveinung Rotevatn, Alfred Jens Bjørlo og meg selv har jeg gleden av å legge fram et representantforslag om lokal CO2-fangst og -lagring m.m. for å nå klimamål på sokkelen.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.