Stortinget - Møte onsdag den 6. april 2022

Dato: 06.04.2022
President: Nils T. Bjørke

Søk

Innhold

Formalia

President: Nils T. Bjørke

Presidenten: Frå stortingsgruppa til Senterpartiet ligg det føre søknad om å utvida innkallinga av den møtande vararepresentanten for Vest-Agder, Eivind Drivenes, til å gjelda til og med fredag 8. april, under representanten Anja Ninasdotter Abuslands permisjon i tida frå og med 15. november til og med 18. april.

Presidenten vil tilrå at denne søknaden vert handsama straks og godkjend. – Det er vedteke.

Presidenten: Representanten Seher Aydar vil setja fram to representantforslag.

Seher Aydar (R) []: På vegne av representanten Bjørnar Moxnes og meg selv fremmer jeg forslag om å respektere lokaldemokratiet og stanse statlig regulering av Oslo universitetssykehus, OUS.

På vegne av representantene Marie Sneve Martinussen, Geir Jørgensen, Hege Bae Nyholt og meg selv fremmer jeg et forslag om å sikre forutsigbar rett til tannhelsebehandling for tortur- og overgrepsutsatte og personer med odontofobi, TOO-pasienter.

Presidenten: Representanten Helge André Njåstad vil setja fram eit representantforslag.

Helge André Njåstad (FrP) []: På vegner av representantane Sylvi Listhaug, Frank Edvard Sve, Morten Stordalen, Silje Hjemdal og meg sjølv har eg gleda av å setja fram eit forslag om å byggja heile E39 Ringvei øst i Bergen.

Presidenten: Representanten Freddy André Øvstegård vil setja fram eit representantforslag.

Freddy André Øvstegård (SV) []: Jeg vil fremme et forslag på vegne av representantene Kirsti Bergstø, Grete Wold, Mona Fagerås og meg selv om økt kvalitet i SFO.

Presidenten: Representanten Kirsti Bergstø vil setja fram eit representantforslag.

Kirsti Bergstø (SV) []: På vegne av representantene Kathy Lie, Grete Wold, Marian Hussein, Kari Elisabeth Kaski og meg selv fremmer jeg et forslag om å rette opp i regelverket for uføre og stenge uførefella.

Presidenten: Forslaga vert handsama etter reglementet.