Stortinget - Møte onsdag den 15. mars 2023

Dato: 15.03.2023
President: Svein Harberg

Søk

Innhold

Formalia

President: Svein Harberg

Presidenten []: Fra representanten Willfred Nordlund foreligger søknad om foreldrepermisjon i tiden fra og med 20. mars til og med 5. mai.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentant innkalles for å møte i permisjonstiden slik:

    • For Nordland: Hans Gunnar Holand i tiden 21. mars–3. mai

Presidenten []: Representanten Kjell Ingolf Ropstad vil framsette et representantforslag.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) []: På vegne av representantene Olaug Vervik Bollestad, Dag-Inge Ulstein og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om å heve strafferammen for menneskehandel.

Presidenten []: Representanten Alfred Jens Bjørlo vil framsette et representantforslag.

Alfred Jens Bjørlo (V) []: På vegner av representantane André N. Skjelstad, Ane Breivik og meg sjølv vil eg leggje fram eit representantforslag om ein lokaliseringspolitikk for statlege verksemder som sikrar utvikling av sterke og mangfaldige arbeidsmarknadsregionar rundt større byar på Sørlandet, på Vestlandet, i Trøndelag og i Nord-Noreg.

Presidenten []: Representanten Bengt Rune Strifeldt vil framsette et representantforslag.

Bengt Rune Strifeldt (FrP) []: På vegne av Fremskrittsparti-representantene Sivert Bjørnstad, Terje Halleland, Marius Arion Nilsen og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om å samkjøre nytt miljøregelverk på Svalbard med den varslede Svalbardmeldingen.

Presidenten []: Representanten Naomi Ichihara Røkkum vil framsette et representantforslag.

Naomi Ichihara Røkkum (V) []: På vegne av representantene Guri Melby, Alfred Jens Bjørlo, Abid Raja, Ane Breivik og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om å unnta studentboliger og la kommuner helt eller delvis unnta klima- og miljøvennlige bygg fra eiendomsskatt.

Presidenten []: Representanten Tone Wilhelmsen Trøen vil framsette et representantforslag.

Tone Wilhelmsen Trøen (H) []: På vegne av stortingsrepresentantene Erlend Svardal Bøe, Sandra Bruflot, Jan Tore Sanner og meg selv vil jeg fremsette et representantforslag om styrket pasientsikkerhet gjennom økt bruk av simulering i sykepleierutdanningen.

Presidenten []: Representanten Ingrid Fiskaa vil framsette et representantforslag.

Ingrid Fiskaa (SV) []: På vegner av stortingsrepresentantane Kirsti Bergstø, Andreas Sjalg Unneland, Kari Elisabeth Kaski og meg sjølv vil eg leggja fram eit representantforslag om gransking av seksuell trakassering i Forsvaret.

Presidenten []: Representanten Ingvild Wetrhus Thorsvik vil framsette et representantforslag.

Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) []: På vegne av representantene Guri Melby, Sofie Høgestøl, Ane Breivik og meg selv vil jeg framsette representantforslag om lovregulering av skjulte etterforskningsmetoder.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.