Stortinget - Møte tirsdag den 21. mars 2023

Dato: 21.03.2023
President: Kari Henriksen

Søk

Innhold

Formalia

President: Kari Henriksen

Presidenten []: Representantene Tellef Inge Mørland, Gro-Anita Mykjåland, Ingunn Foss, Anne Kristine Linnestad, Kathy Lie, Helge André Njåstad, Ove Trellevik, Silje Hjemdal, Liv Kari Eskeland, Ola Elvestuen, Grunde Almeland, Tove Elise Madland, Olve Grotle, Heidi Greni, Jorodd Asphjell, Kathrine Kleveland, Stein Erik Lauvås og Kjerstin Wøyen Funderud, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentanten for Nordland, Hans Gunnar Holand, tar nå sete.

Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om permisjon etter Stortingets forretningsorden § 5 annet punktum for representanten Trine Lise Sundnes, i tiden fra og med 21. til og med 31. mars.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Vararepresentanten, Agnes Nærland Viljugrein, innkalles for å møte i Stortinget i permisjonstiden fra og med 21. mars til og med 30. mars.

Presidenten []: Agnes Nærland Viljugrein er til stede og vil ta sete.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt overbrakte 6 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten []: Representanten Grete Wold vil framsette et representantforslag.

Grete Wold (SV) []: På vegne av representantene Kathy Lie, Mona Fagerås, Andreas Sjalg Unneland og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om krisesentertilbud for kvinner i aktiv rus.

Presidenten []: Representanten Sofie Marhaug vil framsette et representantforslag.

Sofie Marhaug (R) []: På vegne av representantene Bjørnar Moxnes, Geir Jørgensen og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om strengere prioritering av kraften.

Presidenten []: Representanten Kjell Ingolf Ropstad vil framsette et representantforslag.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) []: På vegne av representantene Dag-Inge Ulstein, Olaug Vervik Bollestad og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om å satse på trykte lærebøker og å redusere og målrette skjermbruken i skolen.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Valg av settepresident

Presidenten []: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag. – Det anses vedtatt.

Presidenten vil foreslå Heidi Greni. – Andre forslag foreligger ikke, og Heidi Greni anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag fortsetter utover kl. 16.