Stortinget - Møte tirsdag den 16. mai 2023

Dato: 16.05.2023
President: Morten Wold

Søk

Innhold

Formalia

President: Morten Wold

Presidenten []: Representantene Sverre Myrli, Marian Hussein, Olaug Vervik Bollestad, Terje Halleland, Erlend Larsen og Lene Westgaard-Halle, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentanten for Akershus, Tobias Hangaard Linge, tar nå sete.

Fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe foreligger det søknad om velferdspermisjon for representanten Dagfinn Henrik Olsen i tiden fra og med 23. til og med 25. mai.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles raskt og innvilges.

  2. Vararepresentanten, Hanne Dyveke Søttar, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten []: Representanten Christian Tybring-Gjedde vil fremsette et representantforslag.

Christian Tybring-Gjedde (FrP) []: På vegne av stortingsrepresentantene Per-Willy Amundsen, Hans Andreas Limi, Silje Hjemdal, Himanshu Gulati, Marius Arion Nilsen, Dagfinn Henrik Olsen, Sylvi Listhaug og meg selv ønsker jeg å fremsette et representantforslag om å nedsette en tverrpolitisk arbeidsgruppe med mål om å etablere en økonomisk opptrappingsplan for Forsvaret.

Presidenten []: Representanten Hans Andreas Limi vil fremsette et representantforslag.

Hans Andreas Limi (FrP) []: På vegne av Fremskrittspartiets representanter Roy Steffensen, Silje Hjemdal, Helge André Njåstad og meg selv vil jeg fremsette et forslag om en bedre politikk for anskaffelse, bytte og eie av bolig.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Valg av settepresident

Presidenten []: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det for vedtatt.

Presidenten vil foreslå Liv Kari Eskeland. – Andre forslag foreligger ikke, og Liv Kari Eskeland anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag om nødvendig fortsetter utover kl. 16.