Stortinget - Møte torsdag den 13. oktober 2022

Dato: 13.10.2022
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Det foreligger fem permisjonssøknader:

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Tellef Inge Mørland i tiden fra og med 17. til og med 20. oktober for å delta på reise i regi av NATOs parlamentariske forsamling til Helsinki

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Sverre Myrli i tiden fra og med 17. til og med 20. oktober for å delta på reise i regi av NATOs parlamentariske forsamling til Sør-Korea

  • fra representantene Per Olaf Lundteigen, Trine Lise Sundnes og Heidi Nordby Lunde om permisjon i tiden fra og med 18. til og med 20. oktober – alle for å delta på møter i den felles EØS-parlamentarikerkomiteen i Strasbourg

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    • For Aust-Agder: Abel Cecilie Knibe Kroglund

    • For Akershus: Tobias Hangaard Linge

    • For Buskerud: Sigrid Simensen Ilsøy

    • For Oslo: Jon Reidar Øyan og Eirik Lae Solberg

Presidenten []:Representanten Carl I. Hagen vil framsette et representantforslag.

Carl I. Hagen (FrP) []: På vegne av representantene Frank Edvard Sve, Morten Stordalen, Bård Hoksrud, Tor André Johnsen og meg selv vil jeg fremme et forslag om å be regjeringen sørge for snarest mulig å etablere en midlertidig bro ved Tretten.

Jeg vil anmode om at forslaget behandles etter § 39 d i forretningsordenen. Hvis det blir nedstemt, ber jeg om at det subsidiært blir behandlet etter § 39 c. Det betyr at det enten skal behandles i dagens møte eller legges ut for gjennomsyn for representantene i minst én dag og føres opp på sakskartet for tirsdag.

Presidenten []: Representanten Abid Raja vil framsette et representantforslag.

Abid Raja (V) []: Jeg tenkte å fremme et forslag uten å bruke slike unntaksparagrafer i forretningsordenen som § 39 c osv. Det er likevel et godt forslag, så på vegne av representantene Emma Georgina Lind, Grunde Almeland og meg selv har jeg den store glede å framsette et representantforslag om en satsing på forebygging de første 1 001 dagene av barns liv, fra svangerskapet til barnet fyller to år.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Presidenten vil gjøre oppmerksom på at sak nr. 1 på dagens kart ikke har ligget ute i den reglementsmessige tid, dvs. 48 timer, jf. forretningsordenen § 46. Presidenten vil likevel foreslå at saken tas under behandling. – Ingen innvendinger er kommet mot dette, og det anses vedtatt.

Videre vil presidenten opplyse om at det blir votering i sak nr. 1 samt sak nr. 5, Referat, nå innledningsvis, og presidenten ber derfor representantene om å bli sittende til referatet er ferdig behandlet.