Stortinget - Møte onsdag den 23. november 2022

Dato: 23.11.2022
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Den innkalte vararepresentanten for Oslo, Stina Baarne Hassel, tar nå sete.

Fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe foreligger søknad om permisjon for representanten Bård Hoksrud i dagene 24. og 25. november for å delta på OSSEs parlamentarikerforsamlings høstmøte i Warszawa, Polen.

Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Telemark, Carina Thorvaldsen, foreligger søknad om fritak fra å møte i Stortinget under representanten Bård Hoksruds permisjon, grunnet foreldrepermisjon.

Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Andre vararepresentant for Telemark, Thorleif Fluer Vikre, foreslås innkalt for å møte i Stortinget torsdag 24. november. – Det anses også vedtatt.

Representanten Frank Edvard Sve vil framsette to representantforslag.

Frank Edvard Sve (FrP) []: Eg har gleda av å fremje eit representantforslag på vegner av Morten Stordalen, Bård Hoksrud og meg sjølv om å gjennomføre Stortingets vedtak nr. 960 av 20. mai 2021 om å mjuke opp høvet til medisinsk grunngjeven dispensasjon etter førarkortregelverket.

Eg har også gleda av å fremje eit representantforslag på vegner av Morten Stordalen, Bård Hoksrud, Dagfinn Henrik Olsen og meg sjølv om å oppheve kravet om førarkort i klasse B96 og BE for køyring av hengjar opp til 3 500 kg på klasse B førarkort.

Presidenten []: Representanten Andreas Sjalg Unneland vil framsette et representantforslag.

Andreas Sjalg Unneland (SV) []: På vegne av representantene Cato Brunvand Ellingsen, Marian Hussein og meg selv fremmes forslag om å sikre oppreisning for ulovlige nakenvisitasjoner.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.