Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Ot.prp. nr. 41 (2004-2005), Innst. O. nr. 86 (2004-2005), beslutning. O. nr. 88 (2004-2005)

  • Forslag fremmet under debatt og vedtak i odelstinget

    Forslag nr. 1 fra Holmås, Heikki Eidsvoll på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet


    § 7 første ledd bokstav c skal lyde:

    c) er bosatt i riket,

    § 7 første ledd bokstav e skal lyde:

    e) har til sammen fem års opphold i riket i løpet av de siste ti årene, med oppholds- eller arbeidstillatelser, opphold i en eller flere søknadsperioder medregnes i femårsperioden, jf. fjerde ledd,

    § 11 annet punktum skal lyde:

    Søkeren må likevel til sammen ha tre års opphold i riket i løpet av de siste fem årene, med oppholds- eller arbeidstillatelser av minst ett års varighet.

    § 12 fjerde punktum skal lyde:

    Oppholdstiden i riket og tiden som gift med en norsk statsborger med felles bopel, må dessuten til sammen utgjøre minst fem år.

    § 20 første punktum skal lyde:

    Danske, finske, islandske og svenske statsborgere har ved melding rett til å bli norsk statsborger såfremt vedkommende har fylt 18 år, har vært bosatt i riket de siste fem år og i denne tiden ikke er dømt til frihetsstraff eller særreaksjon som følge av straffbart forhold.

    Forslag nr. 4 fra Holmås, Heikki Eidsvoll på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    § 17 første punktum skal lyde:

    Barn under 18 år av den som erverver eller har ervervet norsk statsborgerskap etter bestemmelsene i kapitlet her, har etter søknad rett til norsk statsborgerskap såfremt de fyller vilkårene i § 7 første ledd bokstav a, c og g, og det ikke foreligger forhold som nevnt i § 7 annet ledd.

    § 22 første ledd skal lyde:

    Barn under 18 år av den som erverver statsborgerskap etter bestemmelsene i § 20 eller 21 får automatisk norsk statsborgerskap ved foreldrenes erverv, såfremt barnet er bosatt i Norge.