Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:13 S (2011-2012), Innst. 199 S (2011-2012)

  • Forslag nr. 5 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utarbeide en midlertidig forskrift som gir lengeværende barn og barnefamilier med endelig avslag mulighet for å få omgjort tidligere avslag. I forskriften skal det presiseres at barn anses for å ha særlig tilknytning til riket dersom de har oppholdt seg i Norge i mer enn tre år. Det samme gjelder foreldre uten arbeids- eller oppholdstillatelse med daglig omsorg for slikt barn.

    Forslag nr. 6 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen stille utsendingssaker av barn som har levd i Norge i mer enn tre år i bero inntil stortingsmeldingen om barn på flukt er behandlet.

    Forslag nr. 7 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    I lov 15. mai 2008 nr. 35 om utlendingers adgang til riket og deres opphold her skal § 38 tredje ledd tredje og fjerde punktum lyde:

    Jo viktigere avgjørelsen er for barnet, desto mer skal det til for å la innvandringsregulerende hensyn få forrang. Et avslag på bakgrunn av innvandringsregulerende hensyn må være forsvarlig i et barnerettslig perspektiv.

    Forslag nr. 8 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    I lov 15. mai 2008 nr. 35 om utlendingers adgang til riket og deres opphold her skal § 38 annet ledd lyde:

    For å avgjøre om det foreligger sterke menneskelige hensyn eller særlig tilknytning til riket skal det foretas en totalvurdering av saken. Det kan blant annet legges vekt på
    a) om utlendingen er enslig mindreårig uten forsvarlig omsorg ved retur,
    b) om det foreligger tvingende helsemessige forhold som gjør at utlendingen har behov for opphold i riket,
    c) om det foreligger sosiale eller humanitære forhold ved retursituasjonen som gir grunnlag for å innvilge oppholdstillatelse,
    d) om utlendingen har vært offer for menneskehandel, eller
    e) utlendingens botid i riket.

    Forslag nr. 9 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen konkretisere hva som faller under begrepet "innvandringsregulerende hensyn".

    Forslag nr. 10 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sørge for at de som oppholder seg i landet ulovlig, skal få rett til helsehjelp utover akutthjelp når dette er nødvendig for å unngå alvorlige konsekvenser for personen selv eller andre.

    Forslag nr. 11 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen endre forskrift om fastlegeordning i kommunene slik at alle barn som er bosatt i en norsk kommune får rett til å stå på liste hos fastlege.

    Forslag nr. 12 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen innføre rutiner for å kunne kontrollere at de som blir tvangsreturnert ikke blir utsatt for forfølgelse.