Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 24 (2012-2013), Innst. 380 S (2012-2013)

  • Forslag nr. 10 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en forpliktende opptrappingsplan i tråd med målsettingen om at 50 pst. av de ansatte i barnehagesektoren skal ha relevant pedagogisk utdanning.

    Forslag nr. 11 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen opprette et særskilt kvalifiseringsprogram for ufaglærte i barnehagesektoren.

    Forslag nr. 12 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen ta utgangspunkt i kompetansehevingsstrategien «Kompetanse for kvalitet» i skolesektoren i forbindelse med den varslede etableringen av et system for kompetanseutvikling i barnehagesektoren.

    Forslag nr. 13 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag som pålegger kommunene å utarbeide og vedta lokale normer for grunnbemanning i barnehagene. Lokale normer skal ta utgangspunkt i anbefalingene i NOU 2012:1.

    Forslag nr. 14 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å avvikle maksprisordningen og la kommunene få ansvar for å fastsette og differensiere foreldrebetaling i barnehagesektoren - slik at familier med lav inntekt betaler lite eller ingenting, mens familier med høy inntekt betaler noe mer enn i dag.

    Forslag nr. 15 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen innføre et særskilt tilskudd til studentbarnehager.

    Forslag nr. 16 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen om å legge til rette for mer fleksible åpningstider i barnehagesektoren, men kombinere dette med begrensninger i maksimal oppholdstid.