Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

St.meld. nr. 17 (1996-97), Innst. S. nr. 225 (1996-97)

  • Forslag nr. 16 fra Christiansen, Ellen Chr. på vegne av


    Stortinget ber Regjeringen legge frem en egen sak om morsmålsundervisningen i tråd med det Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet varslet i St.meld. nr. 29 (1994-95). I en slik sak bør de prinsipielle spørsmål knyttet til denne undervisningen som ikke er dekket i St.meld. nr. 17 (1996-97) drøftes. En slik sak bør også inneholde en gjennomgang av erfaringer mht. undervisning av fremmedspråklige barn fra andre europeiske land.

    Forslag nr. 17 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen basere integreringspolitikken på at innvandrere forventes å tilpasse seg det norske samfunn og særlig lære seg det norske språk og at det ikke skal legges opp til at det norske samfunn skal tilpasse seg innvandrerne.

    Forslag nr. 18 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen bibeholde kravet om økonomisk underhold for gjenforening med ektefelle og barn de første tre år for personer med opphold på humanitært grunnlag.

    Forslag nr. 19 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen stoppe arbeidet med en gjennomgang av gjeldende visumpraksis med sikte på å foreta lettelser i denne, idet gjeldende visumpraksis bibeholdes.

    Forslag nr. 20 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen avstå fra en vurdering av særordninger for eldre innvandrere som følge av at de i likhet også med enkelte norske eldre ikke har fullt opparbeidede rettigheter i folketrygdens pensjonsordninger.

    Forslag nr. 21 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Det innføres ingen særordning med offentlig betaling av juridisk bistand for personer som hevder å oppleve diskriminering utover den generelle ordning med fri rettshjelp og fritt rettsråd.

    Forslag nr. 22 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen avstå fra å innføre en positiv diskriminering eller aktiv rekruttering for å rekruttere innvandrere særskilt til stillinger i den offentlige forvaltning, men bevare prinsippet om likebehandling av alle uavhengig av bakgrunn og tilsetting basert på kvalifikasjoner.

    Forslag nr. 23 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen benytte obligatoriske språktester og avsluttende prøve knyttet til språkkurs gjennomført med hel eller delvis offentlig finansiering.»

    Forslag nr. 24 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen intensivere og sikre integreringsprosessen ved at opplæring i norsk skal være obligatorisk for alle flyktninger og innvandrere.

    Forslag nr. 25 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen utvide tilbakevendingsprogrammet for flyktninger til også å gjelde innvandrere som ikke er norske staqtsborgere og som frivillig ønsker å vende tilbake til sitt hjemland.

    Forslag nr. 26 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen om å stramme inn kriteriene for opphold på humanitært grunnlag.

    Forslag nr. 27 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen basere sin politikk på at alle statsborgere skal likebehandles uavhengig av rase, religion og etnisk opprinnelse.

    Forslag nr. 28 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen endre regelverket for familiegjenforening slik at det ikke innvilges familiegjenforening for flyktninger som er gitt asyl før etter 36 mndr. og ikke for personer med opphold på humanitært grunnlag.

    Forslag nr. 29 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen søke å organisere og finansiere opphold i nærområder eller naboland for flyktninger fra afrikanske og asiatiske land som er gitt beskyttelse og opphold i Norge.

    Forslag nr. 30 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen sørge for at norsk er eneste lærespråk i den ordinære offentlige skole og at morsmålsopplæring for fremmedspråklige forblir en privatsak for foreldre og elever utenfor den ordinære norske skole.

    Forslag nr. 31 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om et omfattende hjemsendelsesprogram for flyktninger fra land som nå er blitt trygge basert på prinsippet om pliktig hjemreise når grunnlaget for asyl eller opphold på humanitært grunnlag er bortfalt.

    Forslag nr. 32 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinghet ber Regjeringen avstå fra å arbeide med endringer i navneloven på grunn av eventuelle identitetsskapende tradisjoner hos innvandrere.

    Forslag nr. 33 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å innføre krav om tilfredsstillende kunnskaper i norsk, skriftlig og muntlig, som vilkår for å oppnå norsk statsborgerskap.

    Forslag nr. 34 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen innføre bestemmelser som sikrer at personer som en kommune mottar integreringstilskudd for bosetting for ikke kan motta sosialhjelp eller annen offentlig tilskudd eller bistand i en annen kommune som de måtte flytte til innen utløpet av den periode den opprinnelige bosettingskommune mottar integreringstilskudd for.

    Forslag nr. 35 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om en endring av stemmeretten ved kommunestyre- og fylkestingsvalg slik at bare norske statsborgere og statsborgere fra land Norge har en gjensidig avtale med, gis stemmerett ved lokalvalg.

    Forslag nr. 36 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen gjennomgå alt offentlig regelverk med sikte på å sikre at flyktninger og asylsøkere ikke mottar noen fordeler fremfor nordmenn, med tilsvarende ønsker og behov.

    Forslag nr. 37 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen fremme forslag til endring i utlendingsloven slik at asylsøkere som har fått endelig avslag i andre Schengen-land blir returnert uten fornyet asylsøknadsbehandling i Norge.

    Forslag nr. 38 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen avstå fra å
    - evaluere Husbankens låne- og tilskuddsordninger og vurdere speseilt om det er behov for å endre regelverket slik at personer med innvandrerbakgrunn får bedre muligheter til å kjøpe egen bolig,
    - be Husbanken, i samvirke med med kommunene, å utvikle bedre informasjon og veiledning til personer med innvandrerbakgrunn om offentlige låne- og tilskuddsordninger til kjøp av bolig, og om bostøtte,
    - be Husbanken endre sin løpende rapportering slik at det fremgår i hvor stor grad personer med innvandrerbakgrunn drar nytte av disse ordningene.

    Forslag nr. 39 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag slik at det enkelte borettslag sikres full styringsrett over antallet juridiske eierandeler borettslaget ønsker å tillate.

    Forslag nr. 40 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen avstå fra å anmode Oslo om å ta imot fler flyktninger til bosetting.

    Forslag nr. 41 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen avstå fra å innføre en forsøksordning med gratis pedagogisk korttidstilbud i barnehage for alle 5-åringer i en spesiell bydel i Oslo.

    Forslag nr. 42 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen sørge for at all fagundervisning i den ordinære skole skjer på norsk slik at fagundervisningen ikke svekkes ved bruk av flere språk under ordinær fagundervisning.

    Forslag nr. 43 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen arbeide aktivt for å motvirke tvangsgifte og inngifte som kan medføre uheldige konsekvenser.

    Forslag nr. 44 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen basere sin integreringspolitikk på at undertrykkende tradisjoner og kulturer ikke kan aksepteres.

    Forslag nr. 45 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen avvikle all statlig støtte til organisasjoner som er basert på etnisk opprinnelse eller innvandringsbakgrunn som grunnlag for medlemskap.

    Forslag nr. 46 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen nedlegge Kontaktutvalget mellom innvandrere og norske myndigheter.

    Forslag nr. 47 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige lovforslag som medfører at fri rettshjelp for asylsøkere ikke gis ved behandling i domstolene.

    Forslag nr. 48 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag for at kriminelle utlendinger som dømmes til tre måneders fengsel eller mer, automatisk utvises fra Norge.

    Forslag nr. 49 fra Folkvord, Erling på vegne av Rød Valgallianse


    Stortinget ber Regjeringa utarbeide en plan for rekruttering av personer fra etniske minoriteter til stillinger i statlig og kommunal virksomhet. Planen må inneholde forpliktende målsettinger om at minoritetsbefolkningas andel i befolkninga skal gjenspeiles i sammensetninga av personalet i statlige og kommunal virksomhet.

    Forslag nr. 50 fra Folkvord, Erling på vegne av Rød Valgallianse


    Stortinget ber Regjeringa opprette et sentralt organ som skal samordne arbeide med godkjenning av kompetansegivende utenlandsk utdanning i Norge. Dette må bl.a. bygge på et nært samarbeide mellom arbeidskontorene og utdanningsmyndighetene. Det skal utarbeides en håndbok hvor framgangsmåten ved og vilkårene for godkjenning av utenlandsk utdanning beskrives i et lettforståelig språk.

    Forslag nr. 51 fra Folkvord, Erling på vegne av Rød Valgallianse


    Det henstilles til Regjeringa å komme tilbake til Stortinget med lovendringsforslag som kan sikre at innvandrere bosatt i Norge sikres en anstendig minstepensjon.

    Forslag nr. 52 fra Folkvord, Erling på vegne av Rød Valgallianse


    Stortinget ber Regjeringa utvide ordninga med tilbud om grunnskoleutdanning for voksne innvandrere til også å gjelde innvandrere over 20 år.

    Forslag nr. 53 fra Folkvord, Erling på vegne av Rød Valgallianse


    Stortinget ber Regjeringa legge om undervisninga i norsk med samfunnsskunnskap fra en timebasert modell til en nivåbasert modell, der den enkelte kursdeltaker skal ha rett til undervisning fram til språkferdigheter som tilsvarer grunnskolenivå. Dette tilbudet skal gjelde alle voksne innvandrere, også de som har bodd over fem år i Norge.

    Forslag nr. 54 fra Folkvord, Erling på vegne av Rød Valgallianse


    Stortinget ber Regjeringa utarbeide og iverksette en plan for systematisk bruk av individuelle handlingsplaner for etniske minoriteter. Handlingsplannene skal ta sikte på at flest mulig kommer i arbeid eller skaffer seg kompetanse for arbeidslivet. Arbeidskontorene skal ha hovedansvaret for utarbeiding av handlingsplaner.