Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:39 S (2015-2016), Innst. 368 S (2015-2016)

  • Forslag nr. 1 fra Bergstø, Kirsti på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å gi rett til kortere arbeidstid for far, eller medmor, i flerlingfamilier gjennom første leveår, etter mal fra dagens rett til ammefri for mor.

    Forslag nr. 2 fra Bergstø, Kirsti på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å endre arbeidsmiljølovens bestemmelse om omsorgspermisjon ved fødsel til å gi rett til to uker per fødte barn.

    Forslag nr. 3 fra Bergstø, Kirsti på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å utvide foreldrepermisjonsordningen for de svært få familiene som, ved flerbarnsfødsler, får tre eller flere barn, slik at begge foreldre får være hjemme samtidig gjennom hele permisjonstiden.

    Forslag nr. 4 fra Bergstø, Kirsti på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om lovfestet rett til familievikar for familier med særlige omsorgsutfordringer, for eksempel enslige med tvillinger, trillingfamilier, familier med barn som har alvorlig sykdom eller funksjonsnedsettelser eller familier hvor det er alvorlig sykdom hos foreldrene.

    Forslag nr. 5 fra Bekkevold, Geir Jørgen på vegne av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen vurdere å fremme forslag om å gi rett til kortere arbeidstid for far eller medmor i flerlingfamilier gjennom første leveår, etter mal fra dagens rett til ammefri for mor.

    Forslag nr. 6 fra Bekkevold, Geir Jørgen på vegne av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen vurdere å fremme forslag om å utvide foreldrepermisjonsordningen for de svært få familiene som, ved flerbarnsfødsler, får tre eller flere barn, slik at begge foreldrene får være hjemme samtidig gjennom hele permisjonstiden.

    Forslag nr. 7 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen på grunnlag av levekårsundersøkelsen på egnet måte komme tilbake til Stortinget med en oversikt over hvilke offentlige bistandsordninger som kan benyttes av flerlingfamilier og andre familier med særlige omsorgsutfordringer, og en vurdering av ulike tiltak som kan forbedre disse familienes situasjon.