Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:108 S (2015-2016), Innst. 59 S (2016-2017)

  • Forslag nr. 7 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen i revidert nasjonalbudsjett 2017 komme tilbake til Stortinget med en vurdering av hvordan fjerning av merverdiavgift på økologisk mat kan bidra til økt omsetning og fortjeneste for produsentene.

    Forslag nr. 8 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen fjerne kontrollgebyret for økologisk produksjon og merking av økologiske landbruksprodukter fra og med 2017.

    Forslag nr. 9 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen utrede muligheten for å sette et krav om at avansen som tas i butikken på økologiske varer, ikke er høyere enn avansen på tilsvarende konvensjonelle varer.

    Forslag nr. 10 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen gjeninnføre en kompensasjon for økonomisk tap ved omlegging til økologisk drift som minst tilsvarer nivået på omleggingstilskuddet.

    Forslag nr. 11 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen i samarbeid med næringen vurdere hvordan dyrevelferd og miljøstandard for økologisk jordbruk kan videreutvikles som spydspiss for landbruket.