Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:43 S (2016-2017), Innst. 283 S (2016-2017)

  • Forslag nr. 2 fra Bergstø, Kirsti på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag til endringer av lovverket for barnehagene slik at offentlige tilskudd og foreldrebetaling kommer barna til gode, og at disse pengene ikke går til profitt for private barnehageeiere.

    Forslag nr. 3 fra Bergstø, Kirsti på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om innføring av et lovkrav som sikrer ansatte i private barnehager likeverdige lønns- og arbeidsvilkår, herunder pensjonsavtale, som ansatte i kommunale barnehager. Dette må være en forutsetning for å få offentlig støtte.

    Forslag nr. 4 fra Bergstø, Kirsti på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen utarbeide en nasjonal oversikt over hvordan barnehageloven med forskrifter, som regulerer offentlige tilskudd og tilsyn med private barnehager, etterleves og håndheves i sektoren.

    Forslag nr. 5 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utrede et nytt finansieringssystem for barnehagene, som sikrer forutsigbarhet og fremmer kvalitet.

    Forslag nr. 6 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen vurdere om barnehagers rett til etablering og utvidelse bør endres for å ivareta mangfoldet av aktører, og komme tilbake til Stortinget med dette på egnet måte.

    Forslag nr. 7 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag til endringer av lovverket for barnehagene slik at midler bevilget til barnehagedrift skal gå til dette og ikke bli utbytte hos private eiere.

    Forslag nr. 8 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å sikre at ansatte i private barnehager har lønns- og arbeidsvilkår tilsvarende ansatte i offentlige barnehager.

    Forslag nr. 9 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sikre like forpliktelser i offentlige og private barnehager når det gjelder inntak av barn med rett på barnehageplass, inntak av barn med spesielle behov, åpningstider m.m.