Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:16 S (2017-2018), Innst. 253 S (2017-2018)

  • Forslag nr. 65 fra Haltbrekken, Lars på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen stille krav til nullutslipp fra cruiseskip, kystruta og øvrige skip som brukes i turistsammenheng i viktige turistfjorder fra 2025.

    Forslag nr. 66 fra Haltbrekken, Lars på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen legge frem en ny klimamelding og et nytt forslag til klimaforlik, med et nasjonalt mål for hvor store de norske utslippene skal være i 2030. Den nye klimameldingen og forslaget til nytt klimaforlik skal inneholde nye tiltak og virkemidler som gjør det sannsynlig at Norge gjennomfører det meste av sine klimaforpliktelser innen 2030 gjennom utslippskutt i Norge.

    Forslag nr. 67 fra Haltbrekken, Lars på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen stille krav om energimerke A i alle nye offentlige leiekontrakter, med en opptrappingsplan fra 2022 frem til 2025.

    Forslag nr. 68 fra Haltbrekken, Lars på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen etablere et nasjonalt klimamål for å kutte utslippene i transportsektoren i Norge med 60 prosent innen 2030 sammenlignet med 2005-nivå. slik at utslippene fra transportsektoren i 2030 er på maksimalt 6 millioner tonn CO2-ekv.

    Forslag nr. 69 fra Haltbrekken, Lars på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen etablere et nasjonalt klimamål for å kutte utslippene i transportsektoren i Norge med 50 prosent innen 2030 sammenlignet med 2005-nivå. slik at utslippene fra transportsektoren i 2030 er på maksimalt 7,45 millioner tonn CO2-ekv.

    Forslag nr. 70 fra Myhrvold, Ole André på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sørge for at klimatiltak i jordbruket skjer på en slik måte at matproduksjonen i Norge kan økes og målsettingen om et mangfoldig jordbruk med små og store gårder i hele landet ivaretas.

    Forslag nr. 71 fra Myhrvold, Ole André på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen utnytte handlingsrommet som ligger i EU-regelverket og sørge for en kompensasjon som reflekterer at Norge er et viktig skogland med de forhold som særpreger vårt skogbruk når det forhandles om felles gjennomføring med EU, og at Norge aktivt utnytter handlingsrommet i regelverket når referansebanen for CO2-opptaket i skog skal fastsettes.

    Forslag nr. 72 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen snarest mulig utrede et nasjonalt forbud mot salg av heliumballonger, og komme tilbake til Stortinget på egnet måte.