Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:166 S (2018-2019), Innst. 87 S (2019-2020)

  • Forslag nr. 4 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen gå gjennom grunn- og videreutdanningen for lærere og barnevernspedagoger med formål å inkludere temaene normkritikk, minoritetsstress, seksuell helse og kjønns- og seksualitetsmangfold som en obligatorisk del av det offentlige utdanningstilbudet.

    Forslag nr. 5 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen, i grunnskolen og videregående opplæring, inkludere kompetansemål om normkritikk, minoritetsstress, seksuell helse og kjønns-, relasjons- og seksualitetsmangfold der det er relevant, og spesielt i faget KRLE.

    Forslag nr. 6 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen, i grunnskolen og videregående opplæring, inkludere kompetansemål om hva som er positive seksuelle relasjoner, grensesetting, forebygging av voldtekt og aksept og forståelse for seksuelle minoriteter.

    Forslag nr. 7 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en handlingsplan for et kompetanseløft om transtematikk, seksuelle minoriteter og relasjonsminoriteter i skoleverket, skolehelsetjenesten, barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, helsevesenet, politiet, Utlendingsdirektoratet og barnevernet.

    Forslag nr. 8 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen innhente kunnskap om levevilkår og psykisk helse for aseksuelle, aromantiske, BDSM-ere/fetisjister, relasjonsminoriteter, ikke-binære og transpersoner i Norge, og foreslå tiltak for å redusere utfordringene for disse gruppene.

    Forslag nr. 9 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å innføre en tredje juridisk kjønnskategori.

    Forslag nr. 10 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen utarbeide nødvendige forslag til lovendringer som styrker transpersoners rettsvern i straffeloven.

    Forslag nr. 11 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å innlemme aseksualitet, BDSM og fetisjisme i likestillings- og diskrimineringsloven.