Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:160 S (2021-2022), Innst. 431 S (2021-2022)

  • Forslag nr. 1 fra Amundsen, Per-Willy på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen styrke utstedelse av pass ved å opprette redundans i produksjonskapasitet utover dagens leveranser fra produsenten Thales. Herunder inngå avtaler med alternative leverandører til norske pass og nasjonale ID-kort.

    Forslag nr. 2 fra Unneland, Andreas Sjalg på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snarest vurdere å opprette en midlertidig ordning for legitimasjon med kombinasjoner av utgåtte dokumenter og andre dokumenter, inntil passkrisen er under kontroll.

    Forslag nr. 3 fra Unneland, Andreas Sjalg på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snarest vurdere utstedelse av gratis nasjonalt ID-kort for å få flere til å velge det i stedet for pass.

    Forslag nr. 4 fra Unneland, Andreas Sjalg på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snarest vurdere ulike metoder for å forlenge utgåtte pass, gjennom for eksempel enkel saksbehandling og et stempel.

    Forslag nr. 5 fra Unneland, Andreas Sjalg på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snarest vurdere en digital passløsning basert på arkitekturen til koronasertifikat eller digitalt førerkort.

    Forslag nr. 6 fra Thorsvik, Ingvild Wetrhus på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen lage en lett tilgjengelig og oppdatert oversikt over hvilke Schengen-land nordmenn kan reise til uten pass eller ID-kort, og hvilke land som fortsatt krever slike dokumenter ved innreise.

    Forslag nr. 7 fra Thorsvik, Ingvild Wetrhus på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen se på mulighetene for å midlertidig utvide gyldigheten på utgåtte pass, etter dialog med andre land.

    Forslag nr. 8 fra Thorsvik, Ingvild Wetrhus på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sørge for at politiets SMS-varslinger om utgåtte pass, som ble stanset 31. mars, startes opp igjen.

    Forslag nr. 9 fra Thorsvik, Ingvild Wetrhus på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sørge for at de lange køene for å få hentet ut pass blir redusert ved at man lager egne køer eller midlertidige kontorer for folk som kun skal hente ut pass.

    Forslag nr. 10 fra Thorsvik, Ingvild Wetrhus på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen legge til rette for at alle får mulighet til å hente ut nye pass hos passutsteder, slik at man ikke må vente på å få passet i posten.

    Forslag nr. 11 fra Thorsvik, Ingvild Wetrhus på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utforske mulighetene for å sikre seg nødvendig råstoff og komponenter til å produsere pass via EU eller andre kanaler, slik Solberg-regjeringen gjorde under covid-19-pandemien.

    Forslag nr. 12 fra Thorsvik, Ingvild Wetrhus på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen på lengre sikt se på mulighetene for å inngå et beredskapssamarbeid med andre passprodusenter slik at vi i fremtiden ikke er avhengig av kun én passprodusent.

    Forslag nr. 13 fra Amundsen, Per-Willy på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen om å ta initiativ til at land innenfor Schengen i en overgangsperiode aksepterer offentlige utstedte identifikasjonspapirer, som forutsetningsvis bekrefter norsk statsborgerskap, som reisedokument. Herunder politiets identifikasjonsbevis, militær identifikasjon, mv.

    Forslag nr. 14 fra Thorsvik, Ingvild Wetrhus på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sørge for at pris på ID-kort reduseres, slik at folk har et insentiv til å velge ID-kort når de ikke behøver pass.

    Forslag nr. 15 fra Lund, Tobias Drevland på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen finne løsninger som øker antall steder som utsteder pass i Norge på kort og lang sikt.

    Forslag nr. 16 fra Lund, Tobias Drevland på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen gå i dialog med politidistriktene for å undersøke muligheten for å tilby ambulerende utstedelse av pass i distriktskommuner.

    Forslag nr. 17 fra Lund, Tobias Drevland på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen sikre passberedskapen bedre for fremtiden ved å inngå kontrakter for produksjon av norske pass og nasjonale ID-kort med flere produsenter enn dagens leverandør.

    Forslag nr. 18 fra Lund, Tobias Drevland på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen utrede mulighetene for et nasjonalt beredskapslager av komponenter for å produsere pass.

    Forslag nr. 19 fra Lund, Tobias Drevland på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen sikre at det finnes muligheter som gjør at man kan produsere pass i krisesituasjoner nasjonalt, slik at det finnes en beredskap dersom passprodusenten Norge kjøper fra får problemer med produksjonen.