Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sikringen av samlingene ved statlige museer

Dokument nr. 3:10 (2007-2008), Innst. S. nr. 118 (2008-2009)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 09.12.2008Innst. S. nr. 118 (2008-2009)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet rapport fra Riksrevisjonen om bevaringen og sikringen av samlingene ved statlige museer. I rapporten pekes det på at det har skjedd bedringer i oppbevaringsforholdene ved landets universitetsmuseer, men at det fortsatt er store forbedringspotensialer flere steder. Komiteen sier i sin innstilling at universitetsmuseene relativt enkelt kan utbedre enkelte av de påpekte forholdene, og at universitetenes styring av museene også kan forbedres. Men flere av museene holder hus i gamle bygninger som ikke er egnet til moderne museumsdrift, og en permanent bedring av situasjonen vil derfor ikke komme før det er oppført nybygg. Komiteen påpeker derfor behovet for at nybygg prioriteres i framtidige budsjetter.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 09.12.2008

    Behandlet i Stortinget: 16.12.2008