Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i kringkastingsloven, åndsverkloven og film- og videogramlova

Prop. 9 L (2012-2013), Innst. 143 L (2012-2013), Lovvedtak 27 (2012-2013)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra KulturdepartementetSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenInnstilling avgitt 06.12.2012Innst. 143 L (2012-2013)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Gjennomføringen av AMT-direktivet, jf Prop 10S (2012-2013) forutsetter endringer i kringkastingsloven, åndsverksloven og film- og videogramloven. Virkeområdet til kringkastingsloven er endret slik at loven også omfatter audiovisuelle bestillingstjenester i tillegg til kringkasting. Lovendringen gjelder blant annet prosedyre for konsultasjoner og iverksetting av tiltak overfor fjernsynsselskap i andre EØS-land som bryter norsk lov, krav om at tilbydere av tjenester skal identifisere seg, regulering av produktplassering, sponsing, tiltak for å fremme produksjon og tilgang av europeisk innhold og tilgjengelighet for syns- og hørselshemmede.Spesielt for fjernsyn er det vedtatt regler som gir rett til korte nyhetsutdrag fra begivenheter av stor interesse De aktuelle lovendringene ble vedtatt med stemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti og med vekslende støtte fra de øvrige partier.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 06.12.2012

    Behandlet andre gang i Stortinget 13.12.2012